UEFA SE BOJI SUKOBA HRVATA, SRBA I GRKA: /

Delije definitivno neće u Rijeku, ali ni Armada u Atenu

Image

Zbog straha od navijačkih izgreda, Europska nogometna federacija (UEFA) zabranila je prisutnost gostujućih navijača na predstojećim utakmicama play-offa Lige prvaka između Rijeke i Olympiakosa.

10.8.2017.
17:06
VOYO logo

Pojavila se takva najava još prošli tjedan, a u četvrtak je postala i službena. Potvrdila ju je i Rijeka na svojoj internetskoj stranici.

'Visoki rizik od nereda'

"Zbog sigurnosnih razloga i vrlo visokog rizika od mogućih nereda navijača prije, za vrijeme i nakon utakmica četvrtog pretkola, donijeta je odluka da će se obje utakmice odigrati bez prisutnosti gostujućih navijača na stadionu. Potrebno je naglasiti da je strogo zabranjena prodaja ulaznica prve kategorije, kao i ulaznica za gostujući sektor. Isti uvjeti važit će i za Olympiakos prilikom odigravanja uzvratne utakmice na stadionu HNK Rijeka", stoji u priopćenju hrvatskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sličan je potez UEFA povukla i u prošloj rundi kada je Olympiakos igrao protiv beogradskog Partizana. Poznato je da su navijači Olympiakosa u odličnim odnosima s pristalicama Crvene zvezde pa su Grci i UEFA htjeli izbjeći moguće sukobe triju navijačkih skupina. Novom je zabranom spriječen i najavljeni dolazak Delija u Rijeku te mogući nerede koji bi u tom slučaju bili izgledni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva utakmica između Olympiakosa i Rijeke na rasporedu je 16. kolovoza u Pireju, a uzvrat se igra šest dana kasnije na Rujevici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo