'EH, KASNO JE SAD' /

Nijemci će poludjeti: UEFA promijenila pravilo o igranju rukom zbog kojeg je Elf ispao, a Furija prošla

Image
Foto: Profimedia

Kasno je sad, reći će Nijemci jer tko zna bi li Španjolska tada prošla ili ipak Njemačka

23.9.2024.
15:52
Profimedia
VOYO logo

Najkontroverzinije nogometno pravilo dobilo je još jednu preinaku. Igranje rukom ponovno će se suditi nešto drugačije.

Image
SPORNA SITUACIJA /

Dinamovac kod penala ukazivao sucu da je Mišić igrao rukom?! Je li Dinamo oštećen u Češkoj?

Image
SPORNA SITUACIJA /

Dinamovac kod penala ukazivao sucu da je Mišić igrao rukom?! Je li Dinamo oštećen u Češkoj?

Situacija koja se dogodila na Europskom prvenstvu u Njemačkoj na utakmici četvrtfinala između domaćina i Španjolske ubuduće će se suditi kao igranje rukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, kod rezultata 1-1 Musiala je s vrha šesnaesterca pucao po golu, a lopta je na putu u ruku pogodila Cucurellu. Engleski sudac Anthony Taylor nije dosudio ništa, a ni VAR soba se nije oglasila. U VAR sobi nalazio se još jedan Englez Stuart Attwell te njegovi pomoćnici, Poljak Bartosz Frankowski te Talijan Massimiliano Irrati. Tada su suci smatrali kako nije bilo elemenata za penal, no ubuduće će ovakve situacije biti tretirane drugačije, u korist momčadi koja je u napadu.

Odluka Engleza na štetu Nijemaca

Odlučila je tako UEFA-ina sudačka komisija, nešto manje od tri mjeseca nakon utakmice, motivirana baš ovom situacijom. Kasno je sad, reći će Nijemci jer tko zna bi li Španjolska tada prošla ili ipak Njemačka. No, oni drugi reći će pak 'bolje ikad nego nikad'. Španjolska je tada prošla golom Merina iz 119. minute, no Nijemci su bili bijesni zbog Taylorove odluke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prema najnovijim smjernicama UEFA-e, kontakt ruke i lopte koji zaustavlja udarac na gol treba strože kazniti i u većini slučajeva dosuditi kaznu, osim ako je ruka obrambenog igrača preblizu tijelu ili u kontaktu s tijelom. U ovom slučaju defenzivac (Cucurella) rukom, koja nije preblizu tijela, zaustavlja udarac na gol čineći sebe većim. Tu je trebalo dosuditi penal", navedeno je u dokumentu koji su dobili svi europski suci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo