Kakav udarac: Izbacili Sukera iako se radi o povijesnom potezu!

Europska nogometna federacija (UEFA) objavila je deset najljepsih golova u povijesti njezinih natjecanja, prema izboru navijaca, odnosno posjetitelja njezine internetske stranice.

9.12.2014.
19:19
VOYO logo

UEFA je povodom svoje 60. obljetnice ponudila navijacima 60 briljantnih golova postignutih u njezinim sluzbenim natjecanjima, a dva milijuna posjetitelja je izabralo deset najljepsih. Aktualni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Suker kandidirao je sa svojim slavnim pogotkom protiv Danske na Euru 1996. godine. Fascinantni lob kojim je matirao Petera Schmeichela nije, medutim, bio dovoljan da ude medu deset najljepsih golova u povijesti UEFA-e.

Kronoloskim redom, popis predvodi cudesan pogodak Marca van Bastena koji se redovito nalazi u izborima najljepsih. Fantastican volej iz 'nemoguceg' kuta u pobjedi Nizozemske protiv SSSR-a u finalu Eura 1988. i danas izaziva divljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/ZscEK9MwnGY

Nekadasnji veznjak Fiorentine Mauro Bressan se proslavio 1999. godine u dvoboju protiv Barcelone sjajnim 'skaricama' s vise od 30 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/dtELTmFr8Ys

Autor jos jednog voleja za pamcenje je legendarni Zinedine Zidane, a utakmica u pitanju je finale Lige prvaka 2002. godine i pobjeda Real Madrida protiv Bayer Leverkusena (2:1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/QryFUtRtUiM

Portugalski as Rui Costa na ovoj se listi nasao zbog gola koji je postigao na Euru 2004. protiv Engleske. Primio je loptu na centru, nezaustavljivo se sjurio prema suparnickom golu i s ruba kaznenog prostora matirao Davida Jamesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/hbXrFrS28J0

Jos jedne 'skarice' na u Topu 10 su one Petera Croucha u pobjedi Liverpoola protiv Galatasaraya 2006. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/dG7e-JeeBmQ

Cristiano Ronaldo ovaj je pogodak sam opisao kao najbolji u karijeri. A znamo koliko ih je postigao. Donio je njime prolaz Manchester United u polufinale Lige prvaka 2009. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/EpBmBbZtVJY

Inter je 2011. izgubio cetvrtfinalni ogled Lige prvaka protiv Schalkea, ali u sjecanju je ostao gol Dejana Stankovica gotovo s centra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/f-iaaT6tZh4

Radamel Falcao je 2012. bio nezaustavljiv u Atleticovom osvajanju Europa lige, a u strijelce se upisao i u finalu protiv Athletic Bilbaa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/p88J65pUGKM

Cudesan je pogodak prosle godine zabio Samuel Umtiti iz Lyona u utakmici protiv Tottenhama. Isplati se pogledati...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/5k7hYOvDQHM

I na kraju, kakva bi to lista bila bez Zlatana Ibrahimovica. Ovdje se nasao zbog fanstasticnog lanjskog gola protiv Anderlechta u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/IXD37_jeZUQ

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo