UEFA I REAL STALI U OBRANU RAMOSA: /

Football Leaks i Der Spiegel plasirali skandalozne tvrdnje

Image
Foto: AFP, MIGUEL RIOPA

Real Madrid i Uefa stali u obranu Sergija Ramosa

24.11.2018.
10:55
AFP, MIGUEL RIOPA
VOYO logo

Krovna organizacija europskog nogometa Uefa demantirala je glasinu kako je Realov kapetan Sergio Ramos bio dopingiran nakon prošlogodišnjeg finala Lige prvaka u Cardiffu protiv Juventusa, javlja ugledni američki "Bleacherreport".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Football Leaks, na temelju svojih saznanja i preko Der Spiegela, svog "partnera" u razotkrivanju nepravilnosti u nogometnom svijetu, uvjerava kako je kapetan Reala i Španjolske Sergio Ramos bio pozitivan na kortikosteroid deksametazon. Tvrdi i kako je Europska nogometna organizacija zataškala laboratorijske nalaze i tako spriječila prvorazredni skandal...

KOMPROMITIRAJUĆI DOKUMENTI: Mamićima milijuni eura od Kovačićevog transfera u Real; I Lovren je na stupu srama

Zanijekali optužbe na Ramosov račun

Real Madrid, kao i europska krovna nogometna organizacija, zanijekali su optužbe na Ramosov račun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"UEFA kategorički odbacuje neosnovane optužbe koje se tiču pozitivnog rezultata na doping Sergija Ramosa. Sporna kontrola UEFA-e obavljena je uz punu suglasnost s pravilima Svjetske antidopinške agencije (WADA). UEFA informira i WADA-u i FIFA-u o svim slučajevima vezanim za dopinške kontrole i njihove rezultate, kao i što nalazu WADA-ina pravila o detaljnim informacijama i izvještajima tijekom istrage. Također, UEFA i WADA imaju pravo žalbe Sportskoj arbitraži na sve odluke koja UEFA donese.

Međutim, UEFA i WADA u slučaju Sergija Ramosa nisu podnijeli nikakvu žalbu. WADA je potvrdila kako je UEFA kontrolu izvršila po zacrtanim pravilima", istaknuto je u priopćenju Europske nogometne organizacije.

Der Spiegel plasirao tekst u kojem se sve detaljno objašnjava

U petak tijekom dana njemački Der Spiegel plasirao je vijest u obliku teksta u kojem se sve detaljno objašnjava. U njemu piše kako je 4. lipnja 2017. godine u laboratorij austrijskog grada Seibersdorfa iz Walesa stigao uzorak s kontrolnim brojem 3324822. Dan prije Real Madrid je u Cardiffu pobijedio Juventus 4-1 i osvojio Ligu prvaka. U pošiljci je bila bočica sa 110 mililitara urina jednog igrača Reala, uzorak koji je dao dan prije te utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon mjesec dana, točnije 5. srpnja iste godine, iz austrijskog su laboratorija poslali nalaz u sjedište Uefe, pišu Nijemci. U nalazu je stajalo, odnosno iz njega je bilo vidljivo kako uzorak sadrži tragove deksametazona, sintetskog kortikosteroida, koji se koristi za ublažavanje boli i na listi je zabranjenih supstanci Svjetske antidopinške agencije dok traje natjecanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispalo kako se radi o Ramosu

Uefa je usporedila kontrolni broj uzorka i otkrila kako se radi o kapetanu Reala Sergio Ramos, piše De Spiegel. Taj slučaj nikad nije pušten u javnost, nikakav disciplinski postupak nije pokrenut, ni protiv igrača ni protiv Reala. Sad je sve procurilo u medije, svi pišu o tome, a pravi svjetski nogometni skandal za sad negiraju i klub i Uefa.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo