ZA SADA / Barcelona može odahnuti: UEFA im dala privremenu dozvolu za igranje Lige prvaka

Image
Foto: Profimedia

Potencijalno jedan od najvećih skandala u povijesti i dalje je tabu tema u svijetu nogometa

27.7.2023.
18:08
Profimedia
VOYO logo

Španjolski nogometni prvak Barcelona dobio je privremenu dozvolu za natjecanje u Ligi prvaka, objavila je Europska nogometna federacija (UEFA).

Image
EMOTIVNA OBJAVA /

Lovren poželio sreću bivšem kapetanu: 'Malo je takvih kao što si ti'

Image
EMOTIVNA OBJAVA /

Lovren poželio sreću bivšem kapetanu: 'Malo je takvih kao što si ti'

Barcelona se našla na udaru španjolskih i UEFA-inih organa zbog navodnih isplata koje je katalonski klub izvršio od 2001. do 2018. u ukupnom iznosu od 7.3 milijuna eura tvrtkama u vlasništvu bivšeg sudačkog dužnosnika Josea Marije Enriqueza Negreire.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolski tužitelji u ožujku su podnijeli tužbu protiv Barce zbog navodnih isplata, a UEFA je također, otvorila službenu istragu zbog mogućeg kršenja pravnog okvira tijela.

"Barcelona je privremeno primljena za sudjelovanje u UEFA-inim klupskim natjecanjima u sezoni 2023/24.," objavila je UEFA u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UEFA je dodala da osigurava svoje pravo na preispitivanje odluke u budućnosti i zadržava pravo donošenja buduće odluke o prijemu ili isključenju iz Uefinih klupskih natjecanja u budućnosti.

"Barcelona je također, dužna proaktivno obavještavati etičke i disciplinske inspektore (EDI) o napretku istraga koje su u tijeku i pružiti im sve dokumente i informacije koje traže," navodi se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UEFA je objavila i kako su disciplinski inspektori zaduženi za slučaj pozvani nastaviti i dovršiti svoju istragu i potom poslati izvješće Žalbenom tijelu UEFA-e ako i kada budu smatrali da treba procijeniti prijem/isključenje FC Barcelone.

Barcelona je prošle sezone ispala u grupnoj fazi najvećeg europskog klupskog natjecanja, a potom je ispala iz Europske lige od Manchester Uniteda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo