nema konkurencije / UEFA bira novog predsjednika: Slovencu Čeferinu zasad se smiješi uvjerljiva pobjeda

Image
Foto: Youtube

U većini europskih nogometnih saveza slovenskog pravnika Čeferina koji slovenski nogometni savez vodi od 2011. godine doživljavaju kao novo lice koje će u UEFA-u unijeti potrebne promjene

8.9.2016.
11:19
Youtube
VOYO logo

Na kongresu UEFA-e koji se održava u Ateni idući tjedan najveće izglede da bude izabran na čelo europske nogometne organizacije ima predsjednik Slovenskog nogometnog saveza (SNZ) Aleksander Čeferin, unatoč negativnoj kampanji koju je zadnjih dana protiv njega poveo kandidat iz Nizozemske Michael van Praag, jedini preostali protukandidat, nakon što se iz utrke povukao Španjolac Angel Maria Villar, pišu u četvrtak slovenski mediji.

Iako je je glasovanje za nasljednika Michela Platinija tajno, Čeferinu se u Ateni smiješi velika pobjeda jer su ga je do sada javno podržalo 25 nacionalnih nogometnih saveza od 55 ukupno članica UEFA-e, a van Praaga samo nogometni savezi Niizozemske, Engleske i Belgije, piše ljubljanski dnevni list "Dnevnik".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U većini europskih nogometnih saveza slovenskog pravnika Čeferina koji slovenski nogometni savez vodi od 2011. godine doživljavaju kao novo lice koje će u UEFA-u unijeti potrebne promjene, a njegovu kandidaturu snažno podupire i slovenski politički vrh koji ga je označio za čovjeka s potrebnom vizijom, te visokim radnim i etičkim načelima, piše ljubljanski list.

Slovenski tisak navodi da se zadnjih dana oko Čeferinove kandidature vodi "prljava kampanja" kako bi se ga pokušalo diskreditirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Norveški nogometni časopis Josimar objavio je nedavno špekulativne tvrdnje kako je sumnjivo to što su nordijske države kao prve javno poduprle Čeferinovu kandidaturu prije nego što je uopće bio poznat njegov program, te da je u pozadini možda nordijskim državama zauzvrat obećano da će zajednički organizirati jedno od budućih europskih prvenstava u nogometu, što je Čeferin odmah demantirao.

Oko više špekulativnih tvrdnji iz spomenutog članka povela se i polemika na društvenim mrežama između Čeferina i njegova protukandidata van Praaga koji je napisao da je šokiran onim što je objavio norveški list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako su navodi točni, onda smo opet u starim metodama djelovanja u nogometu. UEFA treba poštenog predsjednika, a ne političara koji je željan vlasti".

Čeferin mu nije ostao dužan, pa je u odgovoru napisao da njegov protukandidat pokušava "prljavom kampanjom" dobiti još koji glas potpore i da to čini "iz očaja pred  sam izborni kongres UEFA-e u Ateni, prenosi ljubljanski "Dnevnik".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo