VIDEO: / Kako glup način za izgubiti Ligu prvaka!

Nogometaši Malage prvi su put u svojoj povijesti izborili Ligu prvaka i postali čak 13. španjolska momčad koja će ove sezone zaigrati u jednom od europskih natjecanja.

29.8.2012.
12:00
VOYO logo

Malaga je u prvoj utakmici slavila pred svojim navijačima rezultatom 2:0, a istu je prednost vrlo lako obranila u Ateni na stadionu Spiros Louis. Španjolci su toliko zatvorili i umrtvili utakmicu da gledatelji nisu vidjeli nijedan udarac prema vratima sve do 68. minute utakmice! Nakon toga napadi su počeli sjevati i s jedne i s druge strane, ali promjene rezultata nije bilo. Malaga se na kraju obranila i plasirala u natjecanje Lige prvaka po prvi puta u klupskoj povijesti! Belgijski prvak Anderlecht uspio je okrenuti zaostatak iz prve utakmice protiv ciparskog prvaka AEL Limassola. Nakon 2:1 pobjede u prvoj utakmici, Ciprani su na kraju ipak popustili i u samoj završnici ispustili povijesnu priliku. Anderlecht je propustio niz odličnih prilika prije negoli je Mbokani u 81. minuti utakmice zabio za 1:0, s čime je belgijski prvak stigao u prednost što se ukupnog rezultata tiče. Nakon primljenog pogotka Ciprani su se otvorili, a nogometaši Anderlechta dobili puno slobodnog prostora, kojeg je iskoristio Jakovenko u pretposljednjoj minuti susreta.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=yInwacv9a8sy1Gfv Recimo i da je Bjeloruski BATE Borisov uspio sačuvati 2:0 prednost iz prve utakmice protiv izraelskog Hapoel Kiryat Shmona. Poveli su domaćini s 1:0 u 67. minuti susreta, ali do drugog pogotka nisu mogli. Otvoreni gard Izraelaca iskoristio je Pavlov u četvrtoj minuti sudačke nadoknade kada je pogotkom potvrdio prolazak svoje momčadi u skupinu Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši portugalske Brage posljednji su koji su u utorak izborili nastup u skupini najprestižnijeg klupskog natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Braga je sasvim zasluženo, ali tek nakon boljeg izvođenja jedanaesterca, slavila u Udinama i izborila nastup u Ligi prvaka. Regularni dio utakmice, kao i dva produžetka, završena su rezultatom 1:1, baš kao i prije tjedan dana u Portugalu, pa su pobjednika morali dati udarci s bijele točke. Gosti su pogodili svih pet kaznenih udaraca, dok je jedini za momčad Udinesea promašio Maicosuel kao treći izvođač po redu i to lošim izvođenjem 'panenke'.

http://www.youtube.com/embed/t2IJ_v_v4AI Domaćini su poveli preko Pabla Armera u 25. minuti prvog dijela, te onda u potpunosti nestali s travnjaka. Braga je u drugih 45 minuta čak 16 puta zapucala prema vratima sastava iz Udina, a tek je Ruben Micael pronašao put do mreže u 72. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovakvim raspletom posljednje utakmice igrane u utorak vrijedi naglasiti da će Italija, po prvi puta nakon sezone 1998./1999. imati samo dva predstavnika u Ligi prvaka (Juventus i Milan), te da će Portugal, po tek treći put u povijesti, imati tri predstavnika u najjačem klupskom natjecanju Europe. (Porto i Benfica).

Panathinaikos - Malaga 0-0, ukupno 0-2 Hapoel KS - BATE 1-1 (Lencse 67 / Pavlov 90+4), ukupno 1-3 Anderlecht - AEL Limassol 2-0 (Mbokani 81, Jakovenko 89), ukupno 3-2 Udinese - Braga 1-1 (Armero 25 / Ruben Michael 72), ukupno 2-2, 4-5 (p) Maribor - Dinamo 0-1, ukupno 1-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večeras igraju: Celtic - Helsinborg LOSC - Kobenhavn CFR Cluj - Basel Fenerbahçe - Spartak Dinamo Kijev - Borussia M.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo