UBOJSTVO NAVIJAČA ZAUSTAVLJA TALIJANSKO PRVENSTVO! / Kazne će biti drastične, a osjetit će ih najviše Interova momčad

Image
Foto: AFP

Užasavajuće scene viđene su u srijedu u Milanu

27.12.2018.
13:04
AFP
VOYO logo

Utakmica Intera i Napolija koja je odigrana u srijedu u Milanu obilovala je ružnim scenama na tribinama stadiona San Siro s kojih su u obliku rasističkih uvreda odvratne poruke spuštale prema travnjaku. Kalidou Koulibaly bio je njihova meta.

Užasa je u Milanu u srijedu bilo još, a u jednom od njih život je izgubio 35-godišnji navijač Interove nogometne momčadi kojeg je kombijem pregazila skupina Napolijevih navijača. U pitanju je Daniele Belardinelli, navodno navijač iz skupine najžešćih koja prati taj klub. Inače, kombiji koji su prevozili goste iz Napulja bili su meta udruženih snaga navijačkih skupina Intera, Varesea i Nice, javlja CNN-ov novinar Tancredi Palmeri. Četvorica Napolijevih navijača izbodena su blizu stadiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poruka gradonačelnika

Dotični javlja i da gradski ovi traže da se do 31. ožujka zatvori tribina s najžešćim Interovim navijačima, ali i zabrane njihova gostovanja do kraja sezone. O svemu se očitovao i gradonačelnik Milana Giuseppe Sala koji je putem Facebooka uputio i ispriku Koulibalyju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao i mnogi drugi navijači i ja sam, gonjen strašću koju mi je usadio otac, prošle večeri krenuo na stadion. Bilo mi je hladno, bilo je uzbudljivo, slavio sam Interovu pobjedu. Ali, ovaj sam put kući otišao demoraliziran. Sramotni su bili oni povici Koulibalyju. Sramotan je to bio čin prema ozbiljnom sportašu kakav jest, koji se ponosi bojom svoje kože i – u manjoj mjeri – mnogim drugima koji na stadion dolaze bodriti svoju momčad i biti s prijateljima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isprika

Nastavio je Sala pisati da je on taj koji voli krenuti od sebe pa dodao da će napraviti nešto jednostavno.

"I dalje ću ići na Interove utakmice, ali ću napraviti malu gestu čujem li opet onakav uzvik. Ustat ću se i otići. Zbog sebe. Shvaćam da će one koji proizvode takve zvukove u smjeru tamnoputih igrača biti baš briga za mene, ali svejedno ću to napraviti. Inter će napraviti ono što misli da je potrebno. Volio bih vidjeti da kapetanska vrpca na utakmici protiv Empolija biti oko ruke Asamoaha. U međuvremenu se ispričavam Koulibalyju u svoje i ime Milana."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki izvori javljaju da se razmatra suspenzija prvenstva...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo