UBOJICA DJEČJEG LICA NOVI TRENER UNITEDA: / Engleski velikan službeno objavio ime Mourinhovog nasljednika

Image
Foto: AFP

Ole Gunnar Solskjaer privremeno preuzima klupu Manchester Uniteda.

19.12.2018.
10:23
AFP
VOYO logo

Samo dan nakon što je Portugalac JoseMourinho dobio otkaz Manchester United je objavio da će klub do kraja sezone voditi njihov legendarni napdač Ole Gunnar Solskjaer. Potvrdili su da će mu pomoćnici biti Mike Phelan, Michael Carrick i Kieran McKenna. Osim povratka Norvežanina, ova imenovanja označavaju povratak na klupu nekadašnjeg Fergusonovog pomoćnika Phelana što je sigurno potez kojeg će pozdraviti navijači.

"Manchester United je u mom srcu i sjajno je vratiti se u klub u ovoj ulozi. Stvarno se veselim suradnji s ovom talentiranom sklupinom igrača, osobljem i svima u klubu", kazao je Solskjaer. Povodom imenovanja novog trenera oglasio se i izvršni predsjednik kluba Ed Woodward.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ole je legenda kluba s velikim iskustvom na travnjaku i u ulozi trenera. On je dio klupske povijesti. Svi su oduševljeni što su se on i Phelan vratili", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednički gol

Solskjaer je bio član Uniteda od 1996. do 2007. Najveći uspjeh doživio je 1999. godine kada je s klubom osvojio trostruku krunu. Zauvijek će biti upisan u povijest kao strijelac pobjedničkog pogotka u čuvenom finalu Lige prvaka protiv Bayerna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Norvežanin je do sada u trenerskoj karijeri vodio rezerve Manchester Uniteda, a 2011. je preuzeo Molde. Tri godine kasnije sjeo je na klupu Cardiff Cityja, ali je ubrzo smijenjen zbog loših rezultata. Prije tri godine vratio se Molde. S tim klubom osvojio je dva naslova prvaka i Kup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleski prvoligaš smijenio je, inače, Mourinha nakon lošeg početka sezone, United je šesti na ljestvici sa 26 bodova osvojenih u samo 17 utakmica. U zadnjoj prvenstvenoj utakmici igranoj u nedjelju ManU je izgubio od Liverpoola 1-3.

Mourinho je na klupi "Crvenih vragova" proveo dvije i pol godine i s klubom je u tom vremenu osvojio Europsku ligu te u Engleskoj Liga kup i Community shield.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo