VELIKI TALENT /

U zadnji trenutak odabrao Srbiju umjesto Hrvatske pa poručio: 'Ni u jednom trenutku nije bilo dileme'

Image
Foto: Profimedia

Petar Ratkov, sjajni talentirani 20-godišnji napadač vjerojatno će u ovom reprezentativnom ciklusu debitirati za državu u kojoj je i rođen.

10.10.2023.
14:15
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska i Srbija dugo su vodile 'bitku', ali ju je naš Savez ovaj put izgubio. Petar Ratkov, sjajni talentirani 20-godišnji napadač vjerojatno će u ovom reprezentativnom ciklusu debitirati za državu u kojoj je i rođen.

Image
MAJKA HRVATICA, ROĐEN U BEOGRADU /

Srbi na nogama zbog 'krađe' desetljeća: 'Gledamo i znamo što Hrvati rate'; Srpski 'wunderkind' ima hrvatsko državljanstvo i na meti je HNS-a

Image
MAJKA HRVATICA, ROĐEN U BEOGRADU /

Srbi na nogama zbog 'krađe' desetljeća: 'Gledamo i znamo što Hrvati rate'; Srpski 'wunderkind' ima hrvatsko državljanstvo i na meti je HNS-a

Ratkova, koji je ljetos za pet milijuna eura prešao iz TSC Bačke Topole u RB Salzburg, rodila je u Beogradu majka Hrvatica stoga je imao pravo nastupati i za Hrvatsku, a preko oca Bugarina je mogao odabrati i Bugarsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je već imao nekoliko nastupa za mladu srpsku reprezentaciju, HNS ga je pokušao nagovorit da obuče kockasti dres, međutim on se odlučio za Orlove.

"Nevjerojatan osjećaj. Našao sam se u društvu igrača koje sam donedavno pratio na televiziji. Ni u jednom trenutku nije bilo dileme, želio sam isključivo dres Srbije i želja mi se ostvarila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imao sam veliku podršku porodice. Čekao bih i dulje da je trebalo. Sada sam tu, dat ću sve od sebe kako bih doprinio svojoj reprezentaciji", rekao je Ratkov.

'Bilo je zanimljivo kada sam dobio prvi poziv Dragana Stojkovića'

"Razgovarao sam s izbornikom Draganom Stojkovićem. Rekao mi je da sam donio ispravnu odluku i da je sretan zbog roga. Pratio sam obje utakmice u rujnu. Mađari su nas u Beogradu neugodno pobijedili i dali nam dodatan motiv za uzvrat u Budimpešti.

Veseli me najava da će tribine stadiona u Budimpešti biti ispunjene do posljednjeg mjesta", izjavio je polivalentni napadač koji će pojačati i onako strašan napad Srbije koji čine Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović, Luka Jović i Dejan Joveljić.

U Salzburgu igra sa sunarodnjakom Strahinjom Pavlovićem. "Sve je lakše s njim, on je starosjedilac u klubu, puno mi je pomogao pri adaptaciji na novu sredinu. Živimo stan do stana, skoro dijelimo terasu i ne razdvajamo se cijeli dan. Sjajan dečko, koji na terenu pokazuje karakter i temperament. U svakom trenutku zna što želi, gine za ekipu i daje posljednje atome snage", izjavio je Ratkov, nastavivši:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je zanimljivo kada sam dobio prvi poziv Dragana Stojkovića. Strahinja i Aleksa su mi rekli: 'Ovo ti je životna šansa, daj sve od sebe kako bi je iskoristio.' Moram ih poslušati i opravdati očekivanja."

Spektakularni KSW 87 ekskluzivno 14. listopada samo na platformi Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: KSW/Voyo

Ivan Erslan

FNC 4. studenoga stiže u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo