VELIKA POTRAŽNJA /

U utrku za Olma uključio se još jedan velikan: Vratit će se u Španjolsku, ali ne u Barcelonu?

Image
Foto: Profimedia

Razgovori između Atlético Madrida i Danija Olma su već obavljeni, a španjolski klub spreman je uložiti sva potrebna sredstva kako bi ga doveo ovog ljeta

17.7.2024.
11:56
Profimedia
VOYO logo

Njemački mediji navode kako se sprema veliko transfer-iznenađenje, a u središtu pozornosti je, kao i posljednjih nekoliko dana, španjolski reprezentativac Dani Olmo. Njegove su kvalitete bili svjesni mnogi treneri, no igra koju je pokazao na Euru izazvala je lavinu interesa za mladog Španjolca.

Image
TEŠKO MU JE /

Messi u bolovima: Napustio teren za vrijeme finala i ne zna kada će se na njega vratiti

Image
TEŠKO MU JE /

Messi u bolovima: Napustio teren za vrijeme finala i ne zna kada će se na njega vratiti

Prema pisanju SPORT BILDA, Dani Olmo ima otkupnu klauzulu koja istječe za tri dana. U tom periodu, klubovi zainteresirani za njegov transfer mogu ga dovesti iz RB Leipziga za 60 milijuna eura, a Barcelona i Manchester City, koji glase kao vodeći favoriti u njegovom dovođenju, izgleda padaju u drugi plan, barem zasad. Novi klub koji se pojavio kao favorit za njegov potpis je Atlético Madrid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razgovori između Atlético Madrida i Danija Olma su već obavljeni, a španjolski je klub spreman uložiti sva potrebna sredstva kako bi ga doveo ovog ljeta. Bivši dinamovac je navodno impresioniran mogućnošću da postane glavna zvijezda Atlética i da oko njega bude izgrađen novi tim iako bi mu osvajanje naslova u Španjolskoj mogao biti problem budući da će mu konkurenti biti novopečeni trojac iz Real Madrida (Mbappé, Vinícius, Bellingham) i Barcelona.

Ipak, Olmo je izrazio želju za povratkom u Španjolsku, što ide na ruku upravi Atlética. Iako se Barcelona interesirala za Danija i održala nekoliko sastanaka s njegovom obitelji, klub trenutno nema financijske mogućnosti platiti njegovu otkupnu klauzulu. Barcelona bi ga mogla dovesti samo na štetu drugih pojačanja koje žele ovog ljeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manchester City vidi Olma kao potencijalnu zamjenu za De Bruynea, no budući da Belgijanac ostaje u klubu i iduće sezone, Guardiola nije sklon ideji da oba igrača budu na klupi.

Liverpool je nedavno pokušao pregovarati s Leipzigom oko Olma, ali ishod tih pregovora još nije poznat. Bayern München također prati situaciju, no spremni su krenuti po Španjolca samo ako im propadne dogovor s nizozemskim talentom Xavijem Simonsom.

Ostali zainteresirani klubovi još uvijek nisu poduzeli konkretne korake, što stavlja Atlético Madrid u vodeću poziciju za potpis Danija Olma. Njihova odlučnost i ambicija da od bivšeg Plavog naprave glavnu zvijezdu tima čine ih favoritima u ovoj transfer utrci. A dobro je i podsjetiti da cijelu situaciju u iščekivanju prati i Dinamo koji bi na njegovom transferu također mogao dobro zaraditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo