RONALDOVA IZJAVA ODJEKNULA MADRIDOM: / 'To mi je bez ikakve sumnje najvažniji trofej u karijeri'

Image
Foto: AFP

Niti jedan od mnogobrojnih klupskih naslova ne može se mjeriti s tim

10.7.2020.
17:48
AFP
VOYO logo

Potugalac CristianoRonaldo oglasio se u petak popodne na društvenim mrežama kako bi obilježio četvrtu godišnjicu od trijumfa njegove reprezentacije na Europskom prvenstvu u Francuskoj. Upravo su Potugalci preko domaćina došli do naslova prvaka.

Ronaldo je taj trofej rangirao iznad pet drugih osvojenih trofeja poput pet naslova pobjednika Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Današnji dan prije četiri je bio povijesni za sve nas. Meni je to bez ikakve sumnje najvažniji trofej u karijeri”, napisao je Ronaldo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometna reprezentacija Portugala osvojila je naslov europskog prvaka nakon što je u finalnom susretu na stadionu Stade de France pred 80.000 gledatelja nakon produžetaka pobijedila Francusku 1-0.

Junak utakmice bio je portugalski napadač Eder koji je u 109. minuti sjajnim udarcem s 20-tak metara svladao Huga Llorisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale je obilježila i Ronaldova ozljeda. Onje zbog problema s koljenom napustio teren u 25. minuti. Stradao već u osmoj minuti utakmice nakon starta Dimitrija Payeta. Izdržao je na terenu do 25. minute no tada je u suzama napustio teren.

Ronaldo je na tom Euru postao nogometaš s najviše nastupa na europskim prvenstvima (21), a postao je i prvi nogometaš koji je bio strijelac na četiri europska prvenstva. Dva je pogotka postigao na EP-u 2004., jednog 2008. godine, tri na Euru 2012. i tri u Francuskoj, odnosno ukupno devet golova. S devet postignutih golova Ronaldo je dostigao Michela Platinija koji je do ovog turnira bio najbolji strijelac u povijesti europskih prvenstava. Platini je svih 9 golova zabio na EP-u 1984. godine, kada je predvodio Francusku do naslova prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo