U HAJDUKU SEDAM ZARAŽENIH: / Odmah odgođena utakmica koju su trebali igrati u nedjelju

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Liječnička služba HNK Hajduk će kao i do sada provoditi pojačani nadzor u narednim danima te će pozorno pratiti situaciju unutar Kluba kako bi se zaštitili igrači,

12.2.2021.
10:57
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

HNK Hajduk obavijestio je putem svoje službene stranice da su petorica igrača prve momčadi i dva člana stručnog stožera pozitivni na COVID-19. Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (GDPR) klub nije objavio identitet osoba pozitivnih na virus.

"Na osnovu uputa nadležnog epidemiologa NZJZ-a SDŽ svi igrači i članovi stručnog stožera zajedno sa sportskim direktorom, a koji su zajedno bili na putovanju u Rijeci i Osijeku, morat će u propisanu samoizolaciju. Nakon svih obavljenih dodatnih testiranja obavijestit ćemo javnost o eventualnom broju novozaraženih", izvijestili su iz Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Traže odgodu

Klub je sukladno razvoju događaja od povjerenika natjecanja HT Prve lige Josipa Breznog službeno zatražio odgodu prvenstvene utakmice Hajduk – Slaven Belupo koja se trebala igrati u nedjelju 14. veljače s početkom u 17:05 sati.

Liječnička služba HNK Hajduk će kao i do sada provoditi pojačani nadzor u narednim danima te će pozorno pratiti situaciju unutar Kluba kako bi se zaštitili igrači, stručni stožer i svi ostali djelatnici, javili su iz Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ogdođena utakmica

U međuvremenu oglasili su se iz HNS-a.

"Utakmica 21. kola HT Prve lige između Hajduka i Slaven Belupa, koja je trebala biti odigrana u nedjelju, 14. veljače, s početkom u 17.05 sati, odgođena je zbog zaraze koronavirusom igrača Hajduka.Odluka je donesena temeljem članaka 4. i 54. Propozicija natjecanja Hrvatski telekom Prve lige za natjecateljsku godinu 2020./21. HNK Hajduk je 12. veljače dostavio dokumentaciju i obavijest da je kod petorice igrača potvrđena zaraza koronavirusom, zbog čega su ostali igrači prve momčadi upućeni na testiranje. Stoga HNK Hajduk ne može igrati utakmicu 21. kola HT Prve lige Hajduk - Slaven Belupo u zakazanom terminu 14. veljače pa je zatražio odgodu", stoji u priopćenju na službenoj stranici Prve HNL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U obrazloženju odluke povjerenika natjecanja Prve lige, JosipaBreznog, stoji:

“Sukladno propisima HNS-a i odluci Natjecateljske komisije HNS-a sa sjednice održane 6. siječnja 2021. godine, kojom je dano ovlaštenje povjereniku natjecanja za odgodom pojedine utakmice u slučaju da se u nekom klubu HT Prve lige potvrdi zaraza kod najmanje petorice igrača, neophodno je donijeti odluku o odgodi utakmice. Prema odredbama Pravilnika o nogometnim natjecanjima i Propozicija natjecanja, odgođena utakmica odigrat će se u prvom mogućem slobodnom terminu, o čemu će se odluka donijeti naknadno.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve vijesti vezane uz koronavirus u Hrvatskoj i svijetu možete pratiti OVDJE.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo