VIDEO: / Naklon do poda! Legendarni Il Capitano je ovo i zaslužio!

U velikom gradskom derbiju u 31. kolu talijanske Serije A nogometaši Rome i Lazija su na rimskom Olimpicu odigrali neodlučeno 1:1.

9.4.2013.
7:46
VOYO logo

Kapetan domaćih Francesco Totti zabio je pogodak u 57. minuti što mu je bio deveti u rimskim derbijima, jednako koliko na vječnoj ljestvici imaju i Marco Delvecchio i Dino da Costa.

Bio je ovo 171. derby della Capitale i 61. remi. Roma ima 63 pobjede, a Lazio 47. Utakmica je, osim tradicionalnog naboja, imala i veliku važnost zbog borbe za Europa ligu. Lazio je na ovaj način prestigao Inter na petom mjestu, te zadržao tri boda prednosti u odnosu na sedmoplasiranu Romu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nebesko-plavi su poveli u 16. minuti kada je Senad Lulić gurnuo loptu Hernanesu, a ovaj je sjajno pogodio s 20-ak metara. U tim je trenucima 27-godišnji Brazilac bio junak utakmice, ali u drugom poluvremenu su mu kola krenula nizbrdo.

U 48. je minuti nakon ubačaja Lulića lopta u kaznenom prostoru u ruku pogodila Marquinhosa. Sudac je pokazao na bijelu točku, Hernanes se želio još jednom proslaviti, ali poslao je loptu pored gola. To je, međutim, bio samo početak njegovih muka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 56. je minuti, naime, u kaznenom prostoru srušio Miralema Pjanića i omogućio Romi da izjednači. Francesco Totti nije propustio priliku.

Stvari je za Lazio nakon toga dodatno zakomplicirao Giuseppe Biava koji je u vrlo kratkom roku, točnije od 63. do 69. minute dobio dva žuta kartona, oba puta zbog prekršaja na Marquinhosu. Igrači Vladimira Petkovića su ipak uspjeli sačuvati bod, unatoč tome što je u 80. minuti Erik Lamela promašio stopostotnu priliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo