U DORTMUNDU BIJESNI NA UEFU: / 'Dobili smo SMS da moramo igrati, kao da smo pogođeni limenkom piva, a ne bombom'

Image
Foto: AFP, PATRIK STOLLARZ

Trener dortmundske Borussije Thomas Tuchel požalio se da njega i njegove igrače nitko ništa nije pitao kad se tražio novi termin za utakmicu protiv Monaca.

13.4.2017.
9:30
AFP, PATRIK STOLLARZ
VOYO logo

Nogometaši Borussije i Monaca trebali su u utorak odigrati prvu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka, ali su u blizini autobusa s domaćim igračima, koji su bili na putu za stadion Westfalen, odjeknule tri eksplozije. Najteže je stradao stoper Dortmunđana Marc Bartra koji je završio na operaciji zbog loma kosti u ručnom zglobu i komadića stakla koji su mu ostali u ruci nakon eksplozije.

Image
EMOTIVNI DVOBOJ U DORTMUNDU: /

Mbappé približio Monaco polufinalu, Dembele i Kagawa vratili nadu Borussiji

Image
EMOTIVNI DVOBOJ U DORTMUNDU: /

Mbappé približio Monaco polufinalu, Dembele i Kagawa vratili nadu Borussiji

UEFA demantira

Utakmica je prebačena na srijedu u 18.45, dakle manje od 24 sata nakon velikog šoka kojem su bili izloženi igrači Borussije. Crno-žuti se u takvoj situaciji nisu najbolje snašli i poraženi su s 2-3, a Tuchela je cijela priča oko termina utakmice prilično razljutila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U SMS poruci smo saznali da je UEFA odlučila o novom terminu. Odluka koja nas se izravno tiče je donesena u Švicarskoj. Nikad to nećemo zaboraviti, osjećaj je bio jako ružan. Naravno da moramo ići dalje, ne želimo iskorištavati ovu situaciju kao alibi, ali voljeli bismo da smo imali više vremena da se nosimo s onim što nam se dogodilo. Ali netko je u Švicarskoj dolučio da moramo igrati. Tretirali su nas kao da je autobus pogođen limenkom pive", požalio se Tuchel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon njegovih je komentara UEFA objavila kako je odluka o terminu donesena u dogovoru s klubovima i s vlasti.

"Bili smo u kontaktu sa svim stranama i nismo dobili informaciju da neka od momčadi ne želi igrati", stoji u priopćenju UEFA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Dali smo igračima izbor'

Tuchel, pak, ističe da njegova momčad nije bila u pravom psihičkom stanju i raspoloženju za igranje utakmice. Nitko, međutim, nije htio odustati.

"Dali smo igračima mogućnost da odluče hoće li igrati, ali nitko nije odabrao tu opciju", dodao je trener Borussije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov kolega s klupe Monaca Leonardo Jardim poručio je kako razumije Tuchela, ali i upozorio na problem zgusnutog kalendara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda se utakmica nije trebala igrati u srijedu, ali kalendar je nudio malo drugih opcija", rekao je Jardim.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo