U DINAMU ĆE UČINITI SVE: / Spremni su platiti da izbjegnu izbacivanje iz Lige prvaka

Image

Iz Dinama su prokomentirali moguće izbacivanje njihove momčadi iz juniorske Lige prvaka jer je za njih u posljednjoj utakmici nastupio nogmetaš koji nije imao pravno nastupa.

24.2.2016.
18:50
VOYO logo

Podsjetimo, UEFA bi mogla izbaciti juniorsku momčad Dinama iz Lige prvaka jer je za Modre u utorak, u osmini finala u kojoj su s 2-0 pobijedili Anderlecht, zaigrao Matija Fintić, 18-godišnjak koji zbog tri žuta kartona iz skupine nije imao pravo nastupa. Modri pobjedom u osmini finala izborili četvrtfinale protiv Barcelone.

Image
U DINAMU ĆE UČINITI SVE: /

Spremni su platiti da izbjegnu izbacivanje iz Lige prvaka

Image
U DINAMU ĆE UČINITI SVE: /

Spremni su platiti da izbjegnu izbacivanje iz Lige prvaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je u svojem priopćenju naveo da je nakon utakmice delegat obavijestio Anderlecht o pogrešci te da su oni odlučili da se neće žaliti "jer je bolja momčad prošla dalje". Nadalje, Modri su istaknuli da će napraviti što god mogu da izbjegnu ispadanje, uključujući i plaćanje financijske kazne. "Vjerujemo da će UEFA prepoznati prave sportske vrijednosti i neće kazniti mlade sportaše koji su tamo gdje je jedino važno, na terenu, pokazali da zaslužuju igrati u četvrtfinalu", stoji u priopćenju.

Konačna odluka o tome hoće li ili ne UEFA izbaciti Dinamo bit će donesena 29. veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priopćenje prenosimo u cijelosti Fantastični mladi igrači Dinama odigrali su još jednu veliku utakmicu, dobili Anderlecht 2:0 i plasirali se u četvrtfinale Lige prvaka mladih, no nakon utakmice je utvrđeno kako je došlo do administrativne pogreške. Naime, posljednjih sedam minuta utakmice igrao je Matija Fintić koji je u utakmicama skupine skupio tri žuta kartona i nije imao pravo nastupa.

Nakon utakmice je delegat obavijestio Anderlecht o pogrešci na što su predstavnici kluba iz Belgije poručili da se neće žaliti jer je bolja momčad prošla dalje, no UEFA u svakom slučaju može pokrenuti postupak. Konačna odluka bit će donesena u ponedjeljak, 29. veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, GNK Dinamo je spreman snositi financijske posljedice za ovu pogrešku,no isto tako se iskreno nadamo i vjerujemo da će UEFA prepoznati prave sportske vrijednosti i neće kazniti mlade sportaše koji su tamo gdje je jedino važno, na terenu, pokazali da zaslužuju igrati u četvrtfinalu.

U svakom slučaju o svemu ćemo na vrijeme obavijestiti naše navijače i javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo