U Belgiji nam sudi sociolog koji je pomogao Srbiji!

Utakmicu kvalifikacija za SP između Hrvatske i Belgije u Bruxellesu sudit će Španjolac Alberto Undiano Mallenco.

9.9.2012.
9:51
VOYO logo

Na FIFA-inoj listi međunarodnih sudaca je od 2004. godine, a povremeno radi i kao sociolog. Međutim, na travnjaku je pravi diktator, koji sve probleme rješava žutim i crvenim kartonima, vrlo često i prestrogo dodijeljenima.

Njemačkim i srpskim navijačima ostao je u neugodnom sjećanju na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici 2012. godine, kada je na svom debiju podijelio devet žutih i jedan crveni karton. Miroslava Klosea je isključio već u 36. minuti, po ocjeni mnogih - prestrogo, a onda u drugom poluvremenu dosudio jedanaesterac koji Nijemci ipak nisu uspjeli pretvoriti u izjednačenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbija je tada bila slavila 1:0, a Alberto Undiano Mallenco ostao je u lošem sjećanju njemačkim navijačima, ali i ljubiteljima nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč ne baš slavnom nastupu na SP-u, Mallenco je 2005. i 2007. godine proglašen najboljim španjolskim sucem, a u travnju ove godine sudio je El Clasico i zaradio kritike Pepa Guardiole jer nije priznao Pedrov gol radi zaleđa.

U svakom slučaju, hrvatskim igračima u susretu s Belgijom njegovo ime treba biti veliko upozorenje, pogotovo jer Španjolac ne trpi sugestije i prigovore igrača, kakvih smo se od strane Vatrenih opet nagledali i na Maksimiru protiv Makedonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo