U Bayeru presretni što su se riješili Vide?

Prema informacijama iz Njemačke, Bayer iz Leverkusena prodao je Domagoja Vidu Dinamu za čak 2,7 milijuna eura, što je najveća kupnja plavih u povijesti!

18.6.2011.
12:37
VOYO logo

Bio je je to pravi Blitzkrieg u stilu Zdravka Mamića. Izvršni predsjednik Dinama u četvrtak ujutro je odletio za Leverkusen po Domagoja Vidu, a već poslijepodne stigle su do Zagreba novosti - Vida je novi igrač Dinama.

Dan poslije, na predstavljanju Maksimiru čak je i Zoran Mamić nagovijestio da se radi o najskupljem transferu u povijesti HNL-a i astronomskom iznosu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nam je jedan od najvećih poslova gledajući ukupno, odštetu Bayeru i Vidin ugovor na pet godina", izjavio je Dinamov sportski direktor.

Uvjetima je zadovoljan i Vida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisu mi uvjeti bili prva misao, želim igrati", kazao je novi Dinamov igrač, na što se ubacio Mamić:

"Onda ćemo ti malo smanjiti ugovor", našalio se direktor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovoj priči su svi zadovoljni, a čini se da su u najsretniji u Bayeru. Čelnici kluba iz Leverkusena zadovoljno trljaju ruke, jer su nadoknadili 2,4 milijuna eura uložena u Vidu prošloga ljeta. Još više se omastio NK Osijek, jer će inkasirati još 540.000 eura, te na Vidi ukupno inkasirati gotovo tri milijuna eura.

Dinamo će, pak, uložiti više nego što bi ga Vida koštao prije godinu i pol dana kada ga je tražio kao zamjenu za Lovrena. Tada bi cijena išla maksimalno do dva milijuna eura, ali Mamiću je bio preskup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osječka navijačka skupina Kohorta i svi poklonici kluba ne gledaju blagonaklono na Vidin odlazak iz kluba. Nedavno su mu pljeskali jer je prvi put odbio Dinamovu ponudu, no nakon potpisivanja ugovora s Dinamom Vida je postao jedna od najnepopularnijih osoba u Osijeku.

Inače, Vida je uz Nenada Bjelicu, bio jedan od najvećih miljenika Kohorte, no nakon njegova odlaska u Osijeku je za njih samo jedna legenda. Navijači uzvikuju: Jedan je 'Bjelica Nenad!'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201102150360004-Dinamo

Vezani članci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201106160719006 arti-201106170958006 arti-201106170856006

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo