TUŽNI DETALJI S UTAKMICE DINAMA KOJE NISTE VIDJELI: / Jesu li ovo dokazi da zadnji put gledamo atomsku generaciju?

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Možda samo fantaziramo, ali nekako nam se čini da bi baš Dani Olmo mogao biti prvi koji će napustiti Maksimir

19.12.2019.
9:39
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Dobro, ali baš dobro, zapamtite utakmicu Dinama i Rijeke. Nogometaši Dinama pobijedili su Rijeku s 3-0 u zaostaloj utakmici 6. kola Prve HNL, odigranoj u srijedu na stadionu Maksimir, čime su Zagrepčani jesenski dio borbe za naslov prvaka Hrvatske završili s 12 bodova prednosti pred najbližim pratiteljem, splitskim Hajdukom.

Vodeći pogodak za Dinamo postigao je Dani Olmo u 9. minuti, a na 2-0 je u 17. minuti povisio Mislav Oršić. Strijelac trećeg pogotka za Modre, za konačnih 3-0, bio je Bruno Petković, koji je u 56. minuti precizno izveo kazneni udarac. Baš je nekako simbolično što su zabila ova trojica i to je jedan od zanimljivih detalja, a doći ćemo kasnije do toga zašto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je u 19 kola osvojio 47 od mogućih 57 bodova i ima 12 bodova više od drugoplasiranog Hajduka. Treća je Rijeka sa 34 boda, a četvrti Osijek sa 33 boda. Gorica ima 29, a šestoplasirana Lokomotiva 28 bodova. Slaven Belupo je na sedmom mjestu sa 18 bodova, a izjednačenu borbu za opstanak vode tri momčadi od osmog do desetog mjesta: zaprešićki Inter sa 13 bodova te pulska Istra 1961 i Varaždin koji ih imaju po 12.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Nema više atomskog Dinama?

Dakle, kako bi Zdravko Mamić rekao, prvenstvo je osvojeno već na jesen. I vjerojatno je u pravu, voljeli ga vi ili ne, Dinamo je uz naporni tempo Lige prvaka uspio dominirati i domaćim prvenstvom te na zimskoj stanci imati 12 bodova prednosti pred drugoplasiranom ekipom. E to je baš "atomski" Dinamo, ali stvar je u tome što ga na proljeće možda više neće biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako? Zašto? Pa prije svega Dinamo trenutačno obiluje igračima koje potražuju europski velikani. Cijena im je astronomski visoka, gotovo svi su u top formi, napadači zabijaju, veznjaci, obrana i vratar imaju impresivnu statistiku i u kontinuitetu igraju odlično. Dečki su zaista za poželjeti i što je važnije ovim eurobogatašima su jeftini, dok su Dinamu cijene od po 10-15 milijuna, ili 20, 30, 60 milijuna eura san snova i osiguravaju im egzistenciju. Mislite da se šalimo? Evo što je Nenad Bjelica rekao o tome...

"Mi imamo sedmoricu, osmoricu igrača koji sada mogu otići za deset ili 15 milijuna eura. Ne moramo nikoga prodavati, ali vidjet ćemo ako dođe neka prava ponuda", rekao je Nenad Bjelica nakon utakmice s Rijekom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

18.12.2019., Stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 6 kolo, GNK Dinamo - HNK Rijeka. Mislav Orsic, Nikola Moro Photo:

Olmo se oprostio

Netko će na zimu otići, u to smo gotovo sto posto sigurni. Je li to Olmo, Petković, Moro, Livaković, Oršić ili netko treći ne znamo, ali svi su oni vrlo blizu transfera s Maksimira. Dakle, ova utakmica s Rijekom mogla bi biti posljednja s ovakvim sastavom i nekako je baš simbolično, što smo ranije naglasili, da su zabila baš trojica najboljih igrača, Olmo, Oršić i Petković.

Možda samo fantaziramo, ali nekako nam se čini da bi baš Dani Olmo mogao biti prvi koji će napustiti Maksimir. Bjelica je izvadio Olma iz igre protiv Rijeke par minuta prije kraja utakmice. Ovaj se pomalo sjetno pozdravio s publikom prilikom izlaska, izgrlio s Lovrom Majerom i zatim krenuo do tribine kako bi se, nama se činilo, oprostio s navijačima. Nakon utakmice Lovro Majer je na svom Instagramu objavio sliku s Olmom i razmijenjenim dresovima nakon utakmice, što opet može biti indikator oproštaja jer Olmo i Majer su vrlo dobri prijatelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima li šanse da ostanu?

Spomenimo još za kraj, kako postoje mogućnosti odlaska i beka Marina Leovca kao i ponajboljeg braniča Teophile-Cathrinea koji ulaze u posljednih pola godine ugovora i mogu pregovarati s kim žele bez uplitanja Dinama. Dakako, ako im Dinamo ne ponudi nove ugovore, što je vrlo izgledno s obzirom na to da su dečki bili do sada izvrsni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakako, govori se i o odlasku onih na koje Bjelica gotovo da i ne računa, poput Atiemwena, Hajrovića, Moubandjea, ali znatno su zanimljivije ove transfer-priče koje se tiču udarne momčadi Dinama. Jedina šansa da se ova atomska generacija održi barem donekle na okupu jest činjenica da se na ljeto igra Euro, a u Dinamu će gotovo sigurno održati dobru formu i imat će mjesto u reprezentaciji, dok će odlaskom morati prolaziti proces prilagodbe i afirmacije, a to znači manja šansa za poziv u reprezentaciju.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo