TUŽNA ISPOVIJEST LEGENDE HAJDUKA KOJA JE ŽARILA I PALILA 90-IH: / 'Imao sam dogovor s Napolijem, ali je onda došla strašna vijest'

Image
Foto: Screenshot

Legendarni igrač Hajduka i član slavne generacije 'Čileanaca' koja je 1987.

23.6.2017.
22:27
Screenshot
VOYO logo

Čeko, koji je slavu stekao 90-ih godina prošlog stoljeća noseći Hajdukov dres, trenutno živi u Prijedoru gdje se između ostalog prisjertio trenutka kada je bio na korak do Napolija. No, uslijedio je šok.

"U travnju 1997. dijagnosticiran mi je tumor testisa, a poslije sedam dana i tumor limfnih čvorova. Slijedila je bitka za život", kazao je na početku razgovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedećih pet mjeseci prošao je dvije teške operacije i 50 kemoterapija.

"Počela je duga borba. Uspio sam se vratiti u Hajduk, ali neke su stvari upravi bile čudne i nekorektne pa sam onda krenuo nekim svojim životom", kaže Čeko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi i da mu je klub svojevremeno obećao isplatiti 800 tisuća maraka i kupiti stan u Splitu, ali do toga nikada nije došlo. Unatoč tomu rado se prisjeća dana na nogometnom terenu.

"Uvijek sam bio među tri najbolja igrača u hrvatskoj ligi. 1996. sam imao lijepu karijeru. To je bilo moje vrijeme i počeo sam dobivati ponude. S Napolijem sam potpisao predugovor uz odštetu od pet milijuna dolara. Ja sam trebao zarađivati dva milijuna godišnje, ali se nakon dvadeset dana pojavila bolest", ispričao je nekadašnji nogometaš čija je bomba odlučila derbi 1996. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je i da su ga u to vrijeme u svojim redovima željeli klubovi poput Bešiktaša, Werdera, Seville i Lyona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čeko je, inače, 1984. došao u Hajduk, a nakon dvije godine je bio u prvoj momčadi.

"Kad je 1987. došao novi trener Ivan Vucov iz Bugarske, maknuo je sve nas mlađe iz momčadi pa smo završili u klubovima diljem tadašnje Jugoslavije. Slaven Bilić je otišao u Šibenik, ja sam završio u Mariboru", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je završio karijeru više se nije bavio nogometom, ali ističe da bi volio raditi kao trener u nekom klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo