TUŽAN KRAJ. RUŠI SE LEGENDARNI STADION: / Vlada donijela odluku i zaprepastila objašnjenjem - 'Nema kulturološku vrijednost'

Image
Foto: Profimedia

Kao neka vrsta utjehe, odlučeno je kako će jedna tribina, ona izga gola, ostati sačuvana kao uspomena na legendarni stadion

22.5.2020.
8:43
Profimedia
VOYO logo

Gotovo je. Uskoro će jedan od najpoznatijih stadiona na svijetu i svakako najpoznatiji stadion u Italiji, Giuseppe Meazza, neslužbeno zvani San Siro. Talijanska vlada odlučila je riješiti se starog stadiona, a u neposrednoj blizini gradit će se novi stadion.

Pokušalo se San Siro uvrstiti pod nekakvo arhitektonsko dobro ili da bar u nekom obliku ovaj kultni stadion preživi, ali talijansko ministarstvo kulture takvu je mogućnost odbacilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stadion nema kulturološku vrijednost jer su izvorni projekt i izvedba građevine iz 20-ih i 30-ih godina prošlog stoljeća potpuno izmijenjeni nadogradnjama i proširenjem objekta 50-ih i 90-ih godina, a s obzirom na to da te intervencije nisu starije od 70 godina, stadion ne može biti zaštićeno arhitektonsko dobro", objasnili su iz ministarstva.

Image
Image

Milan, ITALY - * Stock Images * FC Internazionale supporters at San Siro Stadium during soccer season 2019/20 in Milan.

BACKGRID UK 3 APRIL 2020, Image: 511898733, License: Rights-managed, Restrictions: RIGHTS: WORLDWIDE EXCEPT IN AUSTRALIA, CANADA, ITALY, NEW ZEALAND, UNITED STATES, Model Release: no, Credit line: IPA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Ostat će samo tribina

Glavni zagovornik očuvanja San Sira bio je Beppe Sala, milanski gradonačelnik, koji je htio urediti stadion i obnoviti što se obnoviti da, ali Milan i Inter, klubovi koji na stadionu igraju, željeli su srušiti stadion i napraviti novi. Sada im se želja i ostvarila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, kao neka vrsta utjehe, odlučeno je kako će jedna tribina, ona izga gola, ostati sačuvana kao uspomena na legendarni stadion, a na prostoru gdje je nekada bio San Siro nikut će sportski centar i park, te šoping centar, hotel i porostori za rekreaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo