Tuga u Dugopolju: Hrvatska izgubila od Gruzije!

U prvoj utakmici kvalifikacija za EP uzrasta do 21 godine hrvatska reprezentacija je u Dugopolju izgubila od vršnjaka iz Gruzije s 0:1.

3.6.2011.
20:16
VOYO logo

Mlada hrvatska reprezentacija na početku kvalifikacija za odlazak na prvenstvo Europe izgubila je od Gruzije s 0:1 (0:1).

Gosti su bili snažniji, zreliji i bolji od naših igrača koji su potpuno razočarali. Najbolji hrvatski igrač bio je vratar Lovre Kalinić, a to dovoljno govori. Ni vremenske prilike izabranicima Ive Šuška nisu išle na ruku jer se 'nebo spojilo sa zemljom', kiša je lijevala kao iz kabla i u trenu travnjak u Dugopolju pretvorila u bazen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kiša kao da je oprala sve ambicije Šuška, Gruzija je od početka zagospodarila terenom, a prvu ozbiljniju situaciju pretvorila je i u vodstvo. Qazaišvili se probio po lijevoj strani, a zadnji vezni, snažni Tarhnišvili pratio je akciju, natrčao i s oko 25 metara pogodio mrežu.

Zadnja linija u toj akciji nije ni postojala, a isključivi krivac za pogodak je vezni red, pogotovu zadnji vezni igrač Ademi koji uopće nije pratio akciju, kasnivši desetak metara. Gol je i dalje visio u zraku. U 17. minuti spašavali smo živu glavu, sam je u šesnaestercu do lopte došao Mčedlidze, srećom šutirao je u blok, a u nastavku akcije, ponovo sam, pucao je Qazaišvili, ali Kalinić je uspio obraniti njegov udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je kiša prestajala postajalo je lakše igrati, što je više odgovaralo našoj momčadi. U 30. minuti Kelić je propustio stopostotnu prigodu. S poluodstojanja ubacio je Vujičević, ali je Kelić, sam kao duh, sa pet metara šutirao u Makaridzea.

Nisu naši igrači zaslužili pohvale za igru, ali ovacije je zaradio liječnik reprezentacije dr. Tomislav Vlahović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On i naš fizioterapeut trčali su pružiti pomoć Vujičeviću, a onda su na dva metra od našeg reprezentativca obojica proklizala. Vlahoviću je ispala torba, po terenu su se rasuli zavoji i flasteri, simpatičnom liječniku spustio se malo i donji dio trenirke. Pljeskalo mu se dugo, i on je uzvratio navijačima, a unatoč padu, onako mokar, uspio je osposobiti Vujičevića za igru.

U finišu prvog dijela Hrvatska je mogla izjednačiti. Trebotić je proigrao Čopa, uslijedio je ubačaj za Lendrića, ali prvi strijelac BiH lige nije bio precizan. U nastavku je Šušak u igru ubacio 17-godišnjeg Dinamova vezista Matea Kovačića i hajdukovca Marija Tičinovića. S više igrača u vezi Hrvatska je više držala loptu, no to je bilo sve. Do izjednačenja i preokreta se nije moglo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o temi: specijal-201102150360004-Hrvatska nogometna reprezentacija

Vezani članci:

arti-201106011388006 arti-201106020917006 arti-201106030394006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo