'Tri stvari Hajduk treba popraviti da bi bio pravi!'

U Splitu je sve spremno za najveću utakmicu godine.

22.7.2011.
21:31
VOYO logo

Utakmicom na Poljudu igrači Barcelone otvaraju novu sezonu u kojoj će glavni cilj biti obraniti naslov prvaka Španjolske, ali i još jednom dokazati da su najbolji u Europi. S pripremama su počeli prije šest dana, pa će Split biti pravi pokazatelj treneru Pepu Guardioli u kakvom mu je stanju momčad.

"Bit će to revijalna utakmica. Utakmica Barceloni dolazi u sklopu priprema pa je gotovo sigurno da možemo očekivati ozbiljan pristup od strane Španjolaca", rekao je Igor Štimac za sportski.net.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, na Poljud sigurno neće istrčati Messi, Mascherano, Milito, Dani Alves, Xavi i Puyol te će biti to idealna prilika nekim novim klincima iz Barcine škole da se dokažu treneru Guardioli.

"Barcelona ima širinu i vrlo jaku klupu, tako da se ovi izostanci neće posebno osjetiti. Bit će to dobra prilika mladim igračima da se pokušaju nametnuti i izboriti poziciju u momčadi", smatra Štimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nitko ne krije da su Katalonci na Poljudu veliki favoriti, međutim kako je utakmica revijalnog karaktera, teško se upuštati u prognoze konačnog ishoda.

"Ne bi se upuštao u prognoze kako će utakmica završiti, vidjet ćemo, ipak je to prijateljska utakmica", rekao je popularni Štico, koji naravno, spektakl na Poljudu ne bi propustio ni za što.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona će biti prava provjera Splićanima za europski ispit protiv Stokea. Iako je Hajduk protiv Šibenika odigrao jako dobro i upisao tri boda na startu prvenstva, treba još puno toga popraviti u igri.

"Hajduk treba popraviti igru u sredini terena. Protiv Šibenika se vidjelo da tu ima puno praznina, što se protiv Stokea ne smije nikako dopustiti", upozorio je Štimac, te zaključio priču s tri nedostatka koja Hajduku još stoje na putu do uspjeha:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želi li Hajduk dalje, treba popraviti skok u obrani, defenzivni blok i raspored u sredini terena."

Lako je reći...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O tome što mogu očekivati od Barcelone na Poljudu bave se i španjolski novinari i navijači, a zanimljivu je tezu dao jedan od njih koji je uvjeren da će utakmica završiti pobjedom Barcelone 2:1.

"Moje je predviđanje da će Hajduk krenuti vrlo oprezno protiv Europskih prvaka i igrati strpljivo, ali kako će se bližiti kraj utakmice, do izražaja bi trebala doći njihova natjecateljska forma, što bi im trebalo donijeti pogodak", napisao je jedan navijač na blogu Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201102150360004-Hajduk

Vezani članci:

arti-201107220345006 arti-201107210120006 arti-201107210510006 arti-201107200816006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo