TRENUCI ZA PAMĆENJE: / Drugoligaš u posljednjim trenucima susreta srušio veliki Rangers i osvojio trofej

Image
Foto: Screenshot: You Tube

Nogometaši škotskog drugoligaša Hiberniana pobjednici su nacionalnog Kupa nakon što su u finalnom dvoboju na stadionu Hampden Park pobijedili Glasgow Rangers 3-2.

21.5.2016.
19:24
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Junaci u pobjedi "Hibsa" bili su kapetan David Gray koji je pobjednički pogodak zabio u posljednjim trenucima susreta za veliko slavlje svojih navijača, te dvostruki strijelac Anthony Stokes (3, 80). Golove za Rangers zabili su Kenny Miller (27) i Andy Halliday (64). Nakon posljednjeg sučevog zvižduka, navijači "Hibsa" utrčali su na travnjak i slavili sa svojim junacima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Rangers je to bilo 52. finale škotskog Kupa i 18. poraz uz 33 osvojena naslova. Rekorder je Celtic koji je u Kupu slavio 36. puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rangers se vraća u prvu ligu

Navijače Rangersa može utješiti što se njihov klub nakon financijskog kolapsa, točnije potpunog bankrota, nakon četiri godine vraća u prvi razred škotskog nogometa. Rangers je osvojio prvo mjesto u Championshipu, dok je Hibernina zapeo u dodatnim kvalifikacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hibernian u 2. pretkolu Europske lige

Na temelju osvojenog naslova u kupu Hibernian će tako, kao drugoligaš koji nije uspio osigurati sudjelovanje u doigravanju (završili kao treći u prvenstvu), zaigrati u drugom pretkolu Europske lige te bi mogao stati na put do grupne faze i nekom od hrvatskih predstavnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo