TRENUCI ZA PAMĆENJE / Bilić otkrio što je kazao tragičaru Lovrenu kada ga je zagrlio

Slaven Bilić proživljava zvjezdane trenutke nakon velikog trijumfa sa svojim Bešiktašom nad slavnim Liverpoolom u šesnaestini finala Europske lige.

27.2.2015.
23:49
VOYO logo

Sad možemo slobodno napisati a da slučajno ne pogriješimo. Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić spada u red najtalentiranijih trenerskih stručnjaka u Europi, u to nema nikakve sumnje. Pogotovo sada nakon velike pobjede nad slavnim Liverpoolom. Doduše, Redsi ove sezone igraju slabije nego što je to bio slučaj prošle, kada su se do zadnjega borili za naslov prvaka Engleske sa Manchester Cityjem.

Ali, Liverpool je uvijek Liverpool. Opasna, velika momčad čiji se skalp posebno cijeni i posebno vrednuje. Jer, ipak se radi o peterostrukom europskom i 18-erosrukom engleskom prvaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nane je u četvrtak navečer ostvario najveću pobjedu u svojoj klupskoj trenerskoj karijeri i postao najpopularnija osoba u Turskoj. Svi su poludjeli za bivšim hrvatskim izbornikom koji sada ima status božanstva kod navijača Bešiktaša. Splićanin je do trijumfa došao nakon lutrije jedanaesteraca.

Nakon 120 minuta s produžecima na Olimpijskom stadionu u Istanbulu bilo je 1:0, a nakon jedanaesteraca 5:4. Tragičar utakmice bio je njegov bivši igrač u reprezentaciji Dejan Lovren, koji je zapucao jedanaesterac daleko iznad gola. Predaleko... 46 - godišnji Splićanin je, prvo, skočio u zrak od oduševljenja, a onda je, prilikom međusobnog pozdravljanja zagrlio utučenog Lovrena i utješio ga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slično kao što je to napravio 2008. u četvrtfinalu Europskog prvenstva kada je Hrvatska nesretno izgubila od Turske na jedanaesterce.

https://vine.co/v/O2JAKm0FIgh/embed/simplehttps://platform.vine.co/static/scripts/embed.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lovrena sam zagrlio odmah na terenu, rekao mu glavu gore, a što ću drugo. Poslije konferencije za medije sam ga htio posjetiti u svlačionici, ali je već bio otišao u autobus, pa sam popričao samo s Brendanom Rodgersom. Rekao nam je, svaka čast, momci", kazao je Bilić za Jutarnji list.

Trener Bešiktaša otkrio je i što je klupski prioritet u ovoj sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Turska liga je ipak prioritet, Europa nam dođe kao adrenalin, dodatni motiv. U ovom trenutku moramo misliti na Balikesir kojem smo ovaj put domaćini u Ankari u nedjelju, ali smo kažnjeni zatvaranjem dvaju od četiri tribine".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice je i vodio navijanje svojih navijača. Doživljaj za pamćenje...

"Je, lijepo je sve to bilo, navijači su nam fantastični. Jako smo zadovoljni i povijesnom pobjedom i načinom na koji smo do nje došli. Jest da smo prošli na penale, ali od 1-0 do kraja produžetaka bili smo apsolutno bliže drugome golu nego oni izjednačenju. Liverpool nije bio samo favorit našeg sraza, nego i cijele Europske lige i to što smo ga eliminirali nije samo bitno za Besiktas, nego i cijeli turski nogomet, na što smo, naravno, ponosni".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači Bešiktaša su bili puni samopouzdanja prije kaznenih udaraca. Čak njih sedmorica su htjela sudjelovati u ovom završnom trileru.

"Demba Ba je htio pucati peti, ali rekao sam ne, ti ćeš kao naš najbolji izvođač pucati prvi, važno nam je da prvog zabijemo. Potom su još šestorica, poput djece u školi, digla dva prsta i javili se da bi pucali, bilo je jasno da ne žele pobjeći od odgovornosti i znao sam da ćemo uspjeti. I pucali su svi briljantno. Možete vi sto puta vježbati i zabijati penale na treningu, ali ne možete dočarati situaciju biti ili ne biti pred 70.000 ljudi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo