Ante Čačić progovorio o svojoj smjeni u Dinamu!

'Igrali smo protiv najskuplje momčadi u povijesti francuskog nogometa i trenutno treće momčadi svijeta po vrijednosti.

26.10.2012.
14:19
VOYO logo

Dva dana nakon trećeg poraza u Ligi prvaka, pred novinare je u Maksimiru izašao trener Dinama Ante Čačić. Pričalo se o svemu, ali najviše o budućnosti maksimirskog kluba...

"Dinamo se nikad neće pojačati igračem za deset milijuna eura jer taj neće doći u hrvatsku ligu. Naš kapetan, koji je s 23 godine dao nevjerojatno puno Dinamu, nije želio produžiti ugovor s klubom koji voli i čije je dijete. On je želio ići van igrati i napredovati. Pa ne možemo mi sutra Kovačiću ili preksutra Haliloviću dati 10 milijuna da ostane ovdje kad može dobiti više u boljoj ligi gdje će se razvijati", ustvrdio je Čačić, koji bi u ponedjeljak vrlo lako mogao postati još jedan bivši trener Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa svaki dan me smjenjuju, što ću ja tražiti. Ušli smo u Ligu prvaka bez ijednog poraza! Sa svim mojim 'kemijanjima' smo uzeli duplu krunu i ušli u Ligu prvaka bez poraza. I sada odjednom to nije dobro... Naravno da i ja mogu griješiti, kao i svi mi, ali u skupinama Lige prvaka smo u posljednjih godinu dana odigrali devet utakmica i svih devet je izgubljeno. Pa je li moguće da niti Kruno niti ja baš nijednom nismo pogodili taktiku ili sastav?", zapitao se Čačić u tekstu objavljenom na stranici Dinama i objasnio zašto je ispremiješao momčad za utakmicu s PSG-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Slažem momčad po onome što vidim svaki dan na treningu, pa ne može se momčad slagati iz kancelarije ili sjedeći za stolom. Recite mi, tko će nego Ademi, Puljić, Brozović, Pivarić, Vrsaljko i Kovačić igrati ovdje sljedeće godine? Gdje će oni stjecati iskustvo i napredovati? Konkretno, Dinamo je zadnju utakmicu prošle godine igrao s Lyonom i nije se znalo tko će igrati stopera iako su Barbarić i Puljić bili u klubu – ali ljudi nisu igrali. A danas se čudimo zašto igra Puljić? Igrao je u Koprivnici i Zaprešiću, bio je dobar i smatrao sam da ga ne trebam zaustaviti nego mu dati da igra. Ima 24 godine, dobro radi i ovdje je na plaći, te ne vidim ništa čudno u tome da igra, a Tonelu u 12. mjesecu istječe ugovor, a iako ne znam hoće li potpisati novi, činjenica je da moram razigrati još jednog stopera. Kako je iznenađenje da Vrsaljko igra, a mi smo ga odredili kao jednog od najskupljih igrača? Vida na zadnjem veznom? Pa odigrao je jako dobru utakmicu jer je on polivalentan igrač koji nam je donio agresivnost i skok u sredini, ali i mogućnost iznijeti loptu, što smo izgubili ozljedom Ademija. Ibanez je na istoj poziciji, desnom krilu, u Koprivnici bio najbolji igrač utakmice jer je zabio i namjestio, a odličan je bio i protiv Maribora."

Podsjetimo, Zdravko Mamić je za ponedjeljak najavio još jednu od svojih poznatih presica. Hoće li se još jednom odreći trenera i sebe prikazati kao apsolutnog 'heroja ulice', možete saznati točno u podne, u izravnom prijenosu iz Maksimira na portalu Sportski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo