LIGA PRVAKA / Trener Čačić uoči velikog okršaja protiv Milana: 'Dolazimo kao vodeća momčad skupine, a pokazali smo protiv Chelseaja da možemo'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Konferencija za medije prije velike utakmice u Ligi prvaka na San Siru

13.9.2022.
19:45
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Talijanski gigant Milan će sutra od 18:45 biti domaćin hrvatskom prvaku Dinamu na San Siru u drugom kolu Lige prvaka. Modri su u prvom kolu senzacionalno slavili protiv Chelseaja pogotkom Mislava Oršića rezultatom 1-0, dok je Milan remizirao protiv Salzburga.

Image
PROBLEM MANJE /

Sjajne vijesti za Dinamo: Jedan od najboljih igrača Milana propušta utakmicu Lige prvaka

Image
PROBLEM MANJE /

Sjajne vijesti za Dinamo: Jedan od najboljih igrača Milana propušta utakmicu Lige prvaka

Trener Ante Čačić je otvorio konferenciju za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dolazimo na San Siro kao vodeća momčad skupine. Nastojimo to ostati i sutra iako igramo protiv favoriziranog domaćina, no utakmica protiv Chelseaja nam daje za pravo da vjerujemo da možemo sutra ponoviti isto takvo izdanje. Ako tako bude, onda će domaćinu biti teško. Raspoloženje je dobro, vjerujem u igrače i momčad koja će sutra istrčati i s pravom se nadamo dobroj prezentaciji", rekao je.

Ističe kako je obrana glavni faktor prema pozitivnom rezultatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U svakoj utakmici idemo na pobjedu, ali pobjeda se kuje iz obrane. Moramo igrati obranu na svakom dijelu terena i koncentrirani kad će protivnik imati dominaciju, a takvih će trenutaka biti. Pokazali smo protiv Chelseaja da možemo dobro reagirati u takvim situacijama", kazao je.

Ne krije da je Milan favorit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško mi je reći, ali sam usredotočen na svoju momčad. Ako ćemo biti koncentrirani 90 minuta kao što smo bili protiv Chelseaja, onda ta utakmica do kraja može biti neizvjesna. Milan je favorit, ali rekao sam da ćemo mi u svakoj utakmici tražiti svoju šansu. Našli smo je u prvoj utakmici, tražit ćemo je i sutra. Samopouzdanje je prvi preduvjet i vjera u sebe i vjerujem da možemo odigrati dostojno nivoa Lige prvaka. Ako tako bude, onda utakmica može završiti s bilo kojim od tri znaka", poručio je.

Usporedio je Milan i Chelsea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je reći, sigurno da je razlika biti domaćin Chelseaju i gost Milanu. Rekao bih da je možda Milan čak i teži protivnik nego što nam je bio Chelsea", zaključio je Čačić".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo