TREBA LI DALIĆ BITI ZABRINUT? / Jedan od glavnih igrača reprezentacije dva mjeseca igra bez ikakvog učinka

Image
Foto: AFP, KENZO TRIBOUILLARD

Dva poraza i i pet remija, uključujući i onaj u subotu navečer s Crotoneom jasan su znak krize.

4.2.2018.
22:01
AFP, KENZO TRIBOUILLARD
VOYO logo

Strašan je igrač, vrlo fizički moćan, ali i tehnički potkovan. Ako zadrži razinu na kojoj sada igra, mislim da u Europi neće biti puno nogometaša boljih od njega, poručio je bivši prvi čovjek Intera Massimo Moratti dva dana nakon što je Vatreni zabio protiv Chieva prvi hat-trick u dresu Intera.

"Presretan sam. Ovo je moj prvi hat-trick i hvala suigračima na tome. Za nas je svaka utakmica važna, pa tako i ova sjajna pobjeda nad Chievom. Nije uvijek jednostavno pobjeđivati u nizu, ali i ovog puta smo uspjeli i odigrali doista fantastično. Sada smo prvi i sve ovisi od nas. Spremni smo za derbi u Torinu i idemo na pobjedu", rekao je krilni napadač početkom prosinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pohvala za pohvalom

Djelovao je tada Vatreni nezaustavljivo. Nizale su se pohvale na račun njegove igre, a navijači Intera naslađivali su se što je odbio Josea Mourinha i Manchester United te ostao.

U Interu je tada sve djelovalo savršeno. Bili su jedni od glavnih kandidata za naslov te su držali prvo mjesto na ljestvici. Međutim, par dana nakon što su utrpali pet golova Chievu uslijedio je remi bez golova s Juventusom, što je bio odličan rezultat, no od tada Inter ne zna za pobjedu u prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva poraza i i pet remija, uključujući i onaj u subotu navečer s Crotoneom jasan su znak krize.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upao u krizu

A u krizi je i Perišić. Naime, u prvih 15. kola Vatreni je zabio sedam golova te je upisao još šest asistencija. Od tada, tj. od utakmice s Chievom prošlo je osam kola, a Perišić se u potpunosti ugasio. Više ne djeluje onako silovito i vidi se da je u lošoj formi o čemu ne svjedoči samo to što u tom periodu nije da ili namjestio pogodak. Protiv Crotonea je promašio nekoliko izglednih prilika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paralelno s njegovim padom stigao je i onaj cijele momčadi pa su s prvog mjesta u dva mjeseca pali na četvrto s 15 bodova manje od vodećeg Napolija i 14 manje od Juventusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba li Dalić biti zabrinut?

Pitanje je treba li izbornik Zlatko Dalić biti zabrinut zbog toga. Odgovor je vrlo jednostavan - ne. Perišić je odigrao punu minutažu u sve 23. prvenstvene utakmice i jasno je da je došlo do zamora. Rijetko koji nogometaš uspijeva zadržati razinu igre tijekom cijele sezone pa je sigurno i da će se opet vratiti na staro.

Do SP-a je četiri mjeseca i ima dosta vremena za povratak u formu. A i igranje na najvećem nogometnom natjecanju u dresu reprezentacije uvijek kod igrača budi ono najbolje. Poznato je koliki je Perišić bora sigurno je da će, posluži li ga zdravlje, ponoviti svoje izvanredne predstave s posljednjeg Eura kada je bio jedan od najboljih pojedinaca u reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo