IMA NADE ZA NAS / Transfermarkt o Vatrenima: 'Prolaze ispod radara, a bolji su nego u Rusiji'

Image
Foto: Screenshot Transfermarkt

Hrvatska je po svemu sudeći uspješno napravila smjenu generacija i Vatreni imaju balans između iskusnih, prekaljenih i već dokazanih igrača svjetske klase te mladih, uspjeha gladnih, koji donose svježinu u ovu selekciju.

18.11.2022.
12:29
Screenshot Transfermarkt
VOYO logo

Vatreni u srijedu 23. studenog u 11 sati ujutro kreću u obranu srebra koje su prije četiri i pol godine osvojili u Rusiji. Padale su tada redom Nigerija, Argentina, Island, Danska, Rusija i Engleska da bi nevjerojatan niz stao u finalu protiv Francuske.

Hrvatska usprkos velikom rezultatu na prošlom SP-u, solidnoj predstavi na posljednjem EURO-u i plasmanu na Final Four Lige nacija i dalje nije u krugu favorita na Svjetskom prvenstvu. Sudeći po bookmakerima Vatreni su tek 11. od 32 selekcije koje se natječu na svjetskoj smotri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JEDNA ZA sva vremena /

Stručnjaci su otkrili tko je odigrao najbolju utakmicu za Vatrene na SP-u! Evo o kome je riječ

Image
JEDNA ZA sva vremena /

Stručnjaci su otkrili tko je odigrao najbolju utakmicu za Vatrene na SP-u! Evo o kome je riječ

'U Rusiji nitko nije računao na njih'

Ugledni BBC je konstatirao da će Hrvatska vrlo teško ponoviti svoj uspjeh iz Rusije, a slične prognoze daju i ostali. Transfermarkt se pak pozabavio kvalitetom hrvatske reprezentacije i istaknuo kako je naša reprezentacija podcijenjena.

"Riječ je o momčadi koja prolazi ispod radara, a mnogo se poboljšala u odnosu na Svjetsko prvenstvo u Rusiji", ističe Transfermarkt iznoseći tezu drugačiju od onog što piše većina svjetskih medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije četiri godine momčad Zlatka Dalića je šokirala svijet kad je u Rusiju stigla kao momčad na koju nitko nije računao, a onda je nanizala pobjede', navode pa nastavljaju u sličnom tonu.

"Činilo se da je sudbina konačno napustila malu naciju nakon što je stigla na stadion Lužnjiki kad je Mario Mandžukić u 18. minuti zabio autogol i unatoč golu kojim je Ivan Perišić izjednačio, pa i kasnijem pogotku spomenutog Mandžukića. Kylian Mbappe i ekipa su otišli do najveće nagrade koju nogomet može ponuditi", zaključuju rezime SP-a u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Oni koji su otišli, zamijenjeni su boljima'

Transfermarkt iznosi tezu da je Hrvatska bolja no što je bila u Rusiji, a to temelji na stavu da je generacija onih koji su se pojavili i preuzeli mjesta bolja od onih koje su zamijenili.

 "Lovren je ustupio mjesto vrlo talentiranom Jošku Gvardiolu, Borna Sosa zauzeo je Strinićovo mjesto na lijevom boku, a Rakitićev odlazak je više nego kompenziran pojavom Matea Kovačića kao osvajača Lige prvaka s Chelseajem. Kada se te igrače spoji s Perišićem i Modrićem, dokazanim igračima kao što su Marcelo Brozović i Kramarić, nikoga ne bi trebalo čuditi ne samo da Hrvatska prođe skupinu već i da je osvoji", tvrde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Želimo još jednom napraviti nešto lijepo'

Naposljetku su citirali i Andreja Kramarića koji nije krio optimizam i velike ambicije.

'Bit će teško, ali mi nemamo pritisak jer smo napravili sjajne stvari u Rusiji. Još želimo i hoćemo više. Ako pogledate Luku Modrića, on je osvojio sve ali način na koji igra sa 37 godina je savršen primjer za nas mlađe i jako nas motivira. Želimo više, želimo bolje. Jako smo motivirani i takva će biti Hrvatska u Kataru. Želimo napraviti nešto lijepo još jednom', kazao im je Kramarić, a upravo na tome Transfermarkt temelji velika očekivanja za Vatrene na nadolazećem SP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo