DUGO SE BORIO / Tragedija pogodila nogometni svijet, preminuo vratar slavnog belgijskog kluba. Taman je saznao da će dobiti dijete kada je primio najgoru vijest

Image
Foto: Profimedia

Supruga se od njega oprostila emotivnom porukom

29.3.2022.
12:37
Profimedia
VOYO logo

Tragične vijesti stižu iz Belgije, preminuo je 28-godišnji vratar Cercle Bruggea, Miguel Van Damme. Karijeru je započeo kao napadač, ali je kasnije preselio na vrata. Debitirao je sa 17 godina za Lembeke, a dvije godine kasnije doveo ga je Cercle Brugge.

U prvoj ligi je uglavnom bio zamjena, ali kada su pali u drugu ligu postao je stalni član prve postave. Van Damme je igrao sjajno, ali onda je primio strašne vijesti. Na testovima uoči nove sezone doktori su primijetili da nešto nije kako treba i tu je krenula njegova borba koju je sada nakon dugo vremena izgubio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Te 2016. godine dijagnosticirali su mu leukemiju i neko vrijeme je proveo na kemoterapijama, a činilo se kako se bolest povlači i vratio se na teren, no bolest se vratila 2019. godine. U rujnu 2020. godine, samo dva dana nakon što mu je supruga rekla da će dobiti dijete, Miguel je saznao da je bolest toliko napredovala da mu više niti kemoterapije neće pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Emotivan oproštaj

Za kraj je imao samo jednu želju... "Želim napraviti sve što mogu kako bih držao svoje dijete u rukama", rekao je Van Damme, a ta mu se želja i ostvarila. Supruga je rodila djevojčicu u svibnju prošle godine, a Miguel je proveo svoje posljednje dane u njihovu društvu. Supruga se od njega oprostila emotivnom porukom.

"Naš najdraži suprug i tata otišao je na svoj posljednji meč večeras, meč koji se više ne može dobiti. Napustio si nas na svoj način… Vrlo snažno. Borio si se kao lav. Bio si primjer mnogima i naučio me da shvatim kako ne postoji odustajanje. Dušo, odmori se sada, zaslužio si", napisala je njegova supruga na Instagramu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo