Tragedija na stadionu: Ne zna se od čega je umro!

Derbi argentinskog nogometnog prvenstva između Velez Sarsfielda i San Lorenza prekinuta je nakon što je sudac procijenio da nisu ispunjeni sigurnosni uvjeti za njezino odigravanje.

21.3.2011.
11:57
VOYO logo

Dvoboju je prethodio i sukob više od 150 navijača San Lorenza s policijom ispred stadiona, a u neredima je jedna osoba poginula. Prema nekim izvještajima, navijač San Lorenza je umro od srčanog udara, ali drugi izvori navode kako je žrtva stradala nakon što ga je udario policijski konj.

Susreti između Velez Sarsfielda i San Lorenza tradicionalno su visokog rizika, te je posljednjih godina gostujućim navijačima bilo zabranjeno putovati na utakmice. No, ovoga je puta ta zabrana ukinuta na izričit zahtjev predsjednika klubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očigledno smo pogriješili, a poruka je da više ne smijemo dozvoliti gostujuće navijače. Žao mi je od sveg srca, ovo su situacije koje me iznenađuju i ostavljaju bez riječi", rekao je predsjednik Veleza Fernando Raffaini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije tri godine je susret ovih suparnika na stadionu San Lorenza odgođen iz gotovo istih razloga kao sada.

Tada je 21-godišnji navijač Veleza ubijen na putu prema stadionu, a kada se vijest proširila stadionom, gostujući navijači su probili ogradu i utrčali na travnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo