TOTALNA RASPRODAJA U BARCELONI: / Katalonci skoro cijelu momčad stavili u izlog, Rakitića nude za napadača: 'Samo su trojica sigurna'

Image
Foto: AFP

Idući prijlazni rok bit će sasvim drugačiji od onoga na što smo posljednjih godina navikli

18.4.2020.
8:18
AFP
VOYO logo

Lionel Messi, Marc-Andre ter Stegen i Frenkie de Jong jedina su trojica nogometaša koje Barcelona ovog ljeta sigurno neće staviti u izlog. Tvrdi to ESPN pozivajući se na neimenovane izvore. Dodaju kako će klub u idućem prijelaznom roku manje trošiti, te namjeravaju intenzivnije raditi na razmjeni igrača. Što je nedavno potvrdio i predsjednik kluba Jose Maria Bartomeu.

Barcelona je već osigurala dva transfera. Napadač FranciscoTrincao će doći iz Brage za 30 milijuna eura, dok će veznjak Las Palmasa Pedri doći za pet milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ESPN navodi kako je klubu cilj dovesti još jednog napadača, ono što muči vodstvo kluba je to hoće li biti u stanju dovesti LautaraMartineza iz Intera ili Neymara ili čak obojicu.

Image
Foto: Profimedia

Barcelona's Argentine forward Lionel Messi walks on the pitch during the Spanish League football match between Real Madrid and Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on March 1, 2020., Image: 502197586, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: GABRIEL BOUYS / AFP / Profimedia

Želja je pojačati se i an desnom beku, ali i u sredini brane gdje su u potrazi za nasljednikom GerardaPiquea. Uz sve to žele i još jednog veznjaka. Zbog svega toga u klub su svjesni da će morati prodati brojne svoje igrače ili ih ponuditi kao dio razmjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lautarova odštetna klauzula iznosi 111 milijuna eura, a ESPN navodi da Barca ne namjerava toliko platiti Argentinca. Navodno su već odradili nekoliko sastanaka s predstavnicima Intera kao b razgovarali o mogućnosti razmjene igrala kako bi snizili cijenu.

Neymar ostaje druga velika meta. Prije godinu dana ponudili su PSG-u razne novčane iznose i neke od svojih igrača uključujući Coutinha, Rakitića, Umtitija, Todiba i Dembelea, ali su ih Francuzi odbili. U Barci se sad nadaju da će Parižani promijeniti svoje stajalište jer u ugovor istječe 2022.pa će mu cijena radikalno pasti, ai Brazilac će imati mogućnost isforsirati transfer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ESPN navodi kako je Interu i PSG-u zanimljivo nekoliko Barcinih igrača. Talijanima posebno Vidal, Rakitić, Alena i Rafinha. PSG s druge strane želi povećati broj Francuza u klubu, a u Barci se nalaze brojni francuski reprezentativci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo