TOP 10 EURO-STRIJELACA: /

Davor Šuker je bolji od Raula i Waynea Rooneyja

Image

Španjolski As je sastavio i objavio popis desetorice najboljih strijelaca reprezentacija kroz povijest europskih nogometnih prvenstava.

7.6.2016.
12:31
VOYO logo

Vodeći je napadač madridskog Reala Cristiano Ronaldo koji ukupno je za Portugal odigrao 41 utakmicu direktno povezanu s europskim prvenstvima. Što kroz kvalifikacije, a što kroz borbu za naslov europskog prvaka postigao je 26 pogodaka. Na listi ga slijedi švedski reprezentativac Zlatan Ibrahimović s učinkom od 25 golova u 40 odigranih utakmica, dok je identičan broj utakmica i pogodaka u njima upisao i umirovljeni irski napadač Robbie Keane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajan učinak od 20 pogodaka u 21 odigranom dvoboju svrstao je aktualnog predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera na sedmo mjesto ljestvice. Na Euru u Engleskoj 1996. godine Hrvatska je stigla do četvrtfinala, Šuker postigao tri pogotka i pronašao mjesto u idealnoj momčadi turnira.

Popis iza Šukerovih leđa zatvaraju Nizozemac Klaas-Jan Huntelaar (24 utakmice, 19 golova), Španjolac Raul (27 utakmica, 19 golova) i najbolji strijelac engleske reprezentacije Wayne Rooney (33 utakmice, 19 golova).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo