Plava groznica / Nova Dinamova strategija za povećanje broja članova: Ruši li se rekord star preko 40 godina?

Image
Foto: Pixsell

Nova uprava Dinama pokušava iskorititi sjajnu atmosferu oko kluba za povećanje broja članova.

9.5.2024.
17:47
Pixsell
VOYO logo

Nakon Dinamove pobjede na Rujevici ne prestaje plava euforija. Zagreb kao da se probudio u nikad zanimljivijoj HNL sezoni, a Maksimir je opet pun skoro svaku utakmicu.

Image
SLATKE BRIGE /

Borussia Dortmund porazom u finalu Lige prvaka može zaraditi više nego osvajanjem

Image
SLATKE BRIGE /

Borussia Dortmund porazom u finalu Lige prvaka može zaraditi više nego osvajanjem

Stoga je predsjednik Odbora za članove izv. prof. dr. sc. Tomislav Globan naglasio novi niz akcija vezanih za povećanje članova kluba. Dan nakon sjednice Izvršnog odbora Dinama Globan je obznanio o čemu se raspravljalo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"GNK Dinamo klub je svojih članova i upravo u tom duhu će pokrenuti kampanju naziva Prsta dva jedne ruke s ciljem povećanja članstva uz osnovnu poruku – biti navijač Dinama znači biti i član Dinama. To je tek dio niza akcija u kojima će klub, uz konkretne poteze i naglašenu emociju, nastojati dodatno osnažiti ionako jaku sinergiju sa svojim navijačima.

"U ovome trenutku Dinamo broji 29.000 članova, a cilj je do kraja godine dostići rekordnu brojku od 42.000 koliko ih je klub imao u nezaboravnoj 1982. godini. Ideja kampanje je podizati svijest o važnosti članstva za klub, pritom kroz medijske aktivnosti i objave animirati navijače na učlanjenje i podsjetiti ih koliko tim činom pomažu i samome klubu, dodao je g. Globan, pa najavio sastanak s klupskim povjerenicima kojem će nazočiti i predsjednik kluba, g. Velimir Zajec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim je objasnio projekt Dinamovo koji bi bio glavni mamac za nove članove Dinama:

"U nedjelju, 19. svibnja, održat ćemo prvi u nizu evenata pod nazivom Dinamovo uz osnovnu ideju da – klub dođe među svoje navijače. Tako će, primjerice, klupski predstavnici, uključujući i igrače prve momčadi, obići zagrebačke četvrti, a prva u nizu bit će Dubrava gdje će na igralištu OŠ Vjenceslav Novak održati cjelodnevni event koji uključuje nogometne turnire za djecu i odrasle uz pripadajuće nagrade najuspješnijim akterima. Cijeli hepening začinit će i koncert, igraonice i radionice za djecu, nogometni poligoni… Ondje će, dakako, biti i kućice u kojima će se svi prisutni moći učlaniti i tako postati dijelom plave obitelji. Do kraja ove godine, dakle, klub planira još brojne ovakve evente i u drugim zagrebačkim kvartovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No nije Dinamovo jedini projekt kojim se nastoji povećati broj članova. Tu je još niz akcija koji će se održati i izvan Zagreba

"Dinamo, dakako, pažnju posvećuje svojim navijačima u svim dijelovima Hrvatske pa ćemo tako, primjerice, u petak organizirati i Plavu noć u Imotskom. Događaj će uveličati izaslanici kluba koji na taj način žele pružiti podršku svojim navijačima širom naše zemlje. Naposljetku, upravo iz Imotskog dolaze nekadašnji znameniti maksimirski kapetan Zvonimir Boban i brat Dražen, također raniji igrač plavih, čiji je otac Marinko, još u njihovim dječačkim danima, bio dugogodišnji Dinamov povjerenik" zaključio je Globan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo