TKO UMJESTO VUKASA? / Svi pričaju o njegovim potencijalnim nasljednicima, a jedno ime opet se nepravedno izostavlja

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Riječ je o treneru s najdužim stažom u HNL-u i čovjeku koji godinama radi čuda u hrvatskom prvenstvu

1.11.2020.
22:03
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon trećeg prvenstvenog poraza Hajduka u nizu gotovo svi su otpisali HarijaVukasa. Sve su glasnija nagađanja da će mu novi predsjednik kluba Lukša Jakobušić uskoro pokazati izlazna vrata. Potaknulo je to priče o njegovom potencijalnom nasljedniku.

Image
ON JE APSOLUTNI TRENERSKI GOSPODAR IZ SJENE PRVE HNL: /

Dobije li priliku, možda može postati hrvatski Jurgen Klopp

Image
ON JE APSOLUTNI TRENERSKI GOSPODAR IZ SJENE PRVE HNL: /

Dobije li priliku, možda može postati hrvatski Jurgen Klopp

Navodno je Jakobušićev favorit Matjaž Kek, ali nakon što je oDbio Dinamovu bogatu ponudu kako bi ostao na klupi Slovenije teško je očekivati da bi prije isteka ugovora 2022. napustio reprezentaciju i preuzeo Hajduk. Klub koji simpatizira od mladosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim njega kao Vukasovi nasljednici u javnosti se spominju Robert Jarni, Zoran Vulić, Goran Sablić, Ante Miše, Goran Tomić i brojni drugi.

Međutim, gotovo nikome nije pao na pamet najdugovječniji trener u HNL-u - SamirToplak. Zasigurno nitko ne poznaje ligu bolje nego on, a sam je u više navrata rekao kako bi volio voditi klubove poput Dinama i Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

02.11.2019., Stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski telekom Prva liga, 14. kolo, GNK Dinamo - NK Inter Zapresic. Samir Toplak , Nenad Bjelica Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

"Znači, u Hrvatskoj, iskreno se bojim da ću ostati trener za male klubove. To je kao i Stanko Mršić, moj bivši trener. Ne znam što još moram napraviti. Trebam li s Varaždinom biti četvrti? To je naprosto nemoguće. S drugoligaškom ekipom Intera bio sam peti! Malo se pisalo i ništa. Razočaran sam za taj način. Mnoga se imena vrte po portalima za Dinamovog trenera. Mene nema na mapi. Isto je i za Hajduk, Rijeku i Osijek”, kazao je prije nekoliko mjeseci u Podcast Inkubatoru pomalo razočarani Toplak.

“Nekad mi je baš teško. Neko dobiva priliku iz ničega, a ja rudarim u kontinuitetu već deset godina u 1. HNL. Stalno govorim: ‘Pozovite me samo na razgovor i slušajte moju ideju. Da predočim svoj plan’. Ipak ja sam sretan čovjek i volim raditi nešto nemoguće. Crpim svoju energiju i snagu da s malim klubovima napravim rezultat, da ekipa ima glavu i rep”, dodao je Toplak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o čovjeku koji u HNL-u radi preko deset godina, stvorio je vojsku kvalitetnih igrača koji imaju i jake inozemne karijere, igrao je respektabilan i opasan nogomet s katkada i ispodprosječno kvalitetnim igračima i otkidao je bodove najjačim klubovima, bio je što se kaže, nagazna mina i s Interom, a to i sada s Varaždinom i zasigurno je zaslužio priliku u klubu poput Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo