TKO SU BILE NAJVEĆE ZVIJEZDE HNL-a: / Essien u Rijeci kao Prosinečki u Dinamu

Image
Foto: AFP

Mogući transfer Michaela Essiena u Rijeku zvuči uistinu senzacionalno. Bivši ganski reprezentativac svojedobno je bio jedan od najboljih defanzivnih veznjaka svijeta.

18.2.2017.
11:26
AFP
VOYO logo

RIJEČANI SPREMAJU SENZACIJU: Bivša zvijezda Reala i Chelseaja dolazi na Rujevicu?

Image
RIJEČANI SPREMAJU SENZACIJU: /

Bivša zvijezda Reala i Chelsea dolazi na Rujevicu?

Image
RIJEČANI SPREMAJU SENZACIJU: /

Bivša zvijezda Reala i Chelsea dolazi na Rujevicu?

Essienov dolazak pokrenuo je raspravu o najvećih zvijezdama koje su igrale na travnjacima HNL-a. Pritom ne računamo zvijezde koje su tad bile u usponu i koje su počele stvarati nogometno ime u hrvatskoj ligi, poput Luke Modrića, Marija Mandžukića, Vedrana Ćorluke, Eduarda, Darija Srne, Matea Kovačića...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi nam je na pamet pao - Robert Prosinečki! "Veliki Žuti" je kao tinejdžer napustio Dinamo, s Crvenom zvezdom postao europski prvak, potom prešao u Real Madrid, igrao za Barcelonu, Oviedo, Sevillu... Vratio se u Dinamo 1997., koji je tada pod imenom Croatia nastupao u Ligi prvaka.

Predvodio sjajnu generaciju

Prosinečki je tad, s 29 godina, bio još dovoljno agilan da hrvatskim navijačima pokaže svoju nogometnu genijalnost i predvodi sjajnu generaciju u kojoj su igrali Viduka, Cvitanović, Marić, Šimić, Jurić...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kasnijoj fazi karijere, u HNL su svraćali Jens Nowotny i Fredi Bobić, svojedobno i njemački reprezentativci.

Nowotny je u sezoni 2006/07 odigrao deset utakmica za Dinamo i završio karijeru. Isto kao i Bobić koji se 2006. godine oprostio od nogometa upravo u Rijeci, odigravši za klub s Kvarnera osam utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od Essiena, ako se taj dolazak ostvari, ne očekuje se da na Rujevici bude nogometni "penzioner", Rijeci ne treba "reklamni pano" u trenucima kad lovi prvi naslov prvaka. Slavni ganski nogometaš prošle je sezone skupio tek 15 nastupa za Panathinaikos, u prvom dijelu sezone imao je problema s butnim mišićem.

Essien bi protresao "močvaru" HNL-a

No, njegov dolazak dobro bi protresao "močvaru" HNL-a. Ako je u dobrom fizičkom stanju, spreman odmah pridonijeti šampionskim ambicijama Kekove momčadi, bio bi veliki dobitak za Rijeku. Gotovo nestvarno zvuči priča da bi igrač koji je svojedobno blistao u dresu Lyona, Chelseaja, Reala i Milana, sad zaigrao u HNL-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo