TKO SE OVIM MOŽE POHVALITI: / Dinamo je ovog ljeta najbolji klub u Europi!

Image

Vjerovali ili ne, ali Dinamo je ovog ljeta najbolji klub u Europi!

25.8.2016.
11:39
VOYO logo

Naime, u pretkolima Lige prvaka, Modri su slavili u pet od ukupno odigranih šest susreta. Redom su padali makedonski prvak Vardar, gruzijski prvak Dinamo iz Tbilisija. Jedini remi je došao protiv austrijskog prvaka Red Bull Salzburga u Zagrebu 1-1, a sinoć su Zagrepčani slavili protiv austrijskog prvaka s 2-1. Upravo tom pobjedom, Dinamo je za Hrvatsku i državni koeficijent osvojio dodatnih pet bodova (jedan za pobjedu, a četiri za plasman u elitnu Ligu prvaka).

Modri bolji od Manchester Cityja

Tako je Dinamo u hrvatskom koeficijentu ovog ljeta sudjelovao s čak 9,5 bodova, a toliko nije skupio niti jedan drugi klub u Europi. Naravno, oni najveći klubovi Europe nisu niti igrali kvalifikacije za Ligu prvaka osim, primjerice, Manchester Cityja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali Modri su bolji i od tog bogatog engleskog kluba, kao i od zvučnih klubova poput poljske Legije (8,5 bodova), škotskog Celtica (7,5), francuskog Monaca (7,0), ruskog Rostova (7,0), te njemačke Borussije Mönchengladbach koja je s dvije pobjede u play-offu i plasmanom u Ligu prvaka skupili po šest bodova.

Image

Lokomotiva odmah iza Dinama

Ne bi vjerovali, ali iza Dinama najbolji klub regije u europskim natjecanjima je Lokomotiva koja je nastupila u svim dosadašnjim pretkolima Europske lige. Lokosi su hrvatskom nogometu priskrbili 5,5 bodova, dva više od splitskog Hajduka i četiri pol više od Rijeke koja je ispala iz Europske lige. Hajduk svoju uzvratnu play-off utakmicu Europske lige protiv Maccabija tek treba odigrati i u slučaju pobjede i plasmana u EL, to su dodatni bodovi za hrvatski nogomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Salzburg poput Domžalea

Što se tiče zemalja s prostora bivše Jugoslavije, najbolji srpski predstavnik je Vojvodina s pet bodova. Vojvodinu večeras u lovu na nove bodove očekuje teško gostovanje kod Alkmaara. Slovenske Domžale su nastup u Europi završile sa četiri i pol boda, kao i austrijski Salzburg u Ligi prvaka nakon ispadanja od Dinama.

Image

Makedonska Shkendija ima četiri i pol boda, Budućnost iz Podgorice dva i pol, a svi bosanskohercegovački predstavnici završili su natjecanje s po pola boda. Vrijedi spomenuti kako je DDinamo je sam osvojio više bodova nego čak 32 cijele nacionalne lige, uključujući i jake lige poput one ukrajinske (6,5), grčke (7,5), švicarske (8,5), mađarske (7,5) i slabije od navedenih slovenske (8,0). Sve u svemu, bilo je ovo ljeto za pamćenje za hrvatskog prvaka. Unatoč odlascima bitnih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo