GORUĆE PITANJE /

Tko nakon Brozovića? Dalić ima rješenje pred nosom, ali ga uporno ignorira

Image
Foto: Profimedia

'Sigurno nije rješenje za sljedeće desetljeće, ali je riječ o igraču koji odmah može biti prevaga u ključnim trenucima'

10.9.2024.
13:05
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska, brončana s prošlog Mundijala, je u prve dvije utakmice u Ligi nacija upisala poraz od Portugala i pobjedu nad Poljskom, ali i, iako rezultati nisu savršeni, pokazala dosta dobru igru te da ova pomlađena, "nova", Hrvatska ima lijepu budućnost.

Vatreni su u utakmice ušli desetkovani. Već su se ranije oprostili senatori Domagoj Vida, koji već neko vrijeme nije imao važnu ulogu na terenu, te Marcelo Brozović koji je bio ključan član momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NISU PAZILI /

Uočili smo veliki propust Hajduka: Brzo su svoju grešku ispravili

Image
NISU PAZILI /

Uočili smo veliki propust Hajduka: Brzo su svoju grešku ispravili

Za Brozovićevog nasljednika predodređen je mladi Petar Sučić (20), ispred kojega je velika budućnost, ali možda Hrvatska ima jednog drugog igrača koji odmah može dostojno zamijeniti 'Broza'.

Riječ je o Dinamovom Josipu Mišiću (30), kojeg se već dugo zaziva u reprezentaciju, no izbornik Zlatko Dalić ga još nije pozvao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mišić već godinama dominira HNL-om na poziciji zadnjeg veznog i niže konstantne nastupe na visokoj razini. Sjajan je u dodavanjima (dugačkim i kratkim), organizaciji igre u defanzivi i ofenzivi, te pretrčanoj kilometraži.

Njegov utjecaj na igru je ogroman, što je najbolje vidljivo na Dinamu kada igra bez njega.

Spomenimo i da je Miušić po jednoj analizi bio nogometaš koji je najsličniji legendarnom španjolskom veznjaku Sergiju Busquetsu za kojega je Vincente del Bosque jednom rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada gledate utakmicu, ne primjećujete Busquetsa. Kada gledate Busquetsa, vidite cijelu utakmicu."

To bi se moglo reći i za Mišića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije se govorilo da je njegov problem bio taj što za njega jednostavno nije bilo mjesta u reprezentaciji s veznim redom Modrić-Kovačić-Brozović, no sada, nakon Brozovićevog oproštaja, pozicija se oslobodila i on je definitivno zaslužio poziv.

Image
Foto: Sofascore

Već je nastupio za reprezentaciju, ali bilo je to prije više od sedam godina, u siječnju 2017. godine na utakmicama na prijateljskom turniru China Cupu.

Dalić mu je uručio pretpoziv za Svjetsko prvenstvo u Kataru, ali to je najbliže što je stigao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mišić ima 30 godina i sigurno nije rješenje za sljedeće desetljeće, ali je riječ o igraču koji odmah može imati veliki utjecaj i biti prevaga u ključnim trenucima.

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo