TKO JE NOVI TRENER HAJDUKA? / Počinje velika čistka u svlačionici; ovo su igrači za odstrel

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

'Hajduk II taktički bolje izgleda od većine hrvatskih prvoligaša'

27.11.2018.
12:09
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

Ugledni splitski nogometni stručnjak Zoran Vulić od danas više nije trener Hajduka, klupu prve momčadi preuzet će Siniša Oreščanin, trener koji je do sada vodio Hajduk II, objavljeno je u utorak na službenim klupskim stranicama.

U ovom mandatu trener Vulić vodio je 11 prvenstvenih i Kup utakmica, pri tom je ostvario pet pobjeda, četiri remija i dva poraza. Sveukupno je trener Vulić kao trener Bijelih vodio 167 utakmica upisavši 106 pobjeda, 30 remija i 31 poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
VULIĆ VIŠE NIJE TRENER HAJDUKA: /

Klub ga smijenio i objavio vijest koja je odjeknula Hrvatskom; zna se i ime novog trenera

Image
VULIĆ VIŠE NIJE TRENER HAJDUKA: /

Klub ga smijenio i objavio vijest koja je odjeknula Hrvatskom; zna se i ime novog trenera

Dolazi iz Hajdukove B momčadi

Ako niste zagriženi Hajdukov navijač, onda ste se sigurno pitali: "Otkud sad ovaj?" Kako nogometni portal Goal.com piše, Siniša Oreščanin je trener koji dolazi iz Hajdukove B momčadi koju je preuzeo u ljeto 2017. godine nakon što je ušla iz treće u drugu ligu. Ima 46 godina i trenersku je karijeru počeo na klupi mlade momčadi u Dugom Selu.

Dio trenerskog staža odradio je i u Saudijskoj Arabiji gdje je vodio U23 momčad Al-Nasra, a otud ga je u Hajduk u studenom 2016. povukao voditelj Akademije splitskog kluba Krešimir Gojun. Gojun i Oreščanin zajedno au bili u Al-Nasru. Gojun kao voditelj omladinske škole, a Oreščanin kao jedan od trenera. Prije toga su skupa surađivali i u Dinamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

29.04.2018., Zagreb - Nogometna utakmica GNK Dinamo B i HNK Hajduk B. Orescanin Sinisa Photo: Petar Glebov/PIXSELL

Kad je Gojun preuzeo Hajdukovu akademiju, povukao je sa sobom iz Arabije i Oreščanina. Presudan je bio poraz Hajdukovih kadeta od Dinama (0-3).

'Bezgranično mu vjerujem'

"Nakon tog poraza, odlučio sam se za promjenu. Nije pri tome rezultat bio presudan nego spoznaja da iznimno talentirana generacija stagnira, to je bila odluka koju sam u sebi lomio mjesec dana da bih na kraju prelomio i doveo čovjeka kojemu bezgranično vjerujem", otkrio je Gojun, prenosi Goal.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Six, kako ga odmilja zovu suradnici, počeo je kao trener Hajdukovih kadeta, da bi zatim bio promoviran na klupu B sastava...

"On već 20 godina radi s mlađim kategorijama i u Hrvatskoj je teško naći boljeg i upućenijeg trenera", hvali svog suradnika Gojun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosad nije radio u seniorskoj konkurenciji

To bi možda mogao biti mali problem za Oreščanina jer nije dosad radio u seniorskoj konkurenciji iako je vođenje B momčadi Hajduka odlična tranzicija s mlađih kategorija prema onoj, nazovimo je, glavnoj. Ali postavljanje Oreščanina vrlo lako može značiti jedno - zbogom strancima upitne kvalitete (Filip, Jairo, Jradi, Fomitschow) i fokusiranje na vlastite snage. S tim da ne mislimo na onu izlizanu floskuletinu "naša dica" nego na sustavno i plansko uvođenje najtalentiranijih iz B momčadi koji su se dosad razvijali pod Oreščaninom, a sad će on svoje ideje i viziju nogometa s igračima koje jako dobro poznaje, ugraditi u A momčad.

Image
Image

26.07.2018.,Split - Utakmica drugog predkola Europske lige u Poljudu izmedju HNK Hajduk i PFC Slavia. Predsjednik Hajduka Jasmin Huljaj na kraju je ipak bio zadovoljan. Photo:Ivo Cagalj/PIXSELL

Kakav Hajduk možemo očekivati pod Oreščaninom?

Kakav Hajduk možemo očekivati pod Oreščaninom? Recimo samo da će bijeli igrati progresivan i moderan nogomet. Oreščanin je, vodeći B momčad, dosta pratio rad Red Bull Salzburga i kako oni igraju pa je implementirao neke stvari karakteristične za 'leteće bikove'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su u analizi njegove igre na Nogometplusu istaknuli, "Hajduk II taktički bolje izgleda od većine hrvatskih prvoligaša. Situacijski mehanizmi, zanimljiv i kompleksan nogomet, odlična ideja, traženje raznih vrsta superiornosti, korištenje međuprostora i opterećivanje određenih zona na terenu... Sve je to nudila Hajdukova B momčad pod Oreščaninom".


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo