ISKUSNO LICE / Tko je mogući novi trener Dinama? Rođeni je Amerikanac, a otkrio je jednog Vatrenog i napravio čudo za hrvatsku reprezentaciju

Image

Ništa još nije potvrđeno, no sve je jasniji rasplet situacije u Dinamu

6.4.2023.
9:10
Play logo

Dinamo je u Šibeniku nastavio svoj loš niz i upisao treći poraz u šest utakmica. Uprava Dinama svjedočila je ovom porazu i ispadanju iz kupa i odlučila kako je Ante Čačić bivši. Iako još ništa nije potvrđeno, već je svima jasno kako Čačić nema više što tražiti u Dinamu i da bi nastavak suradnje samo produljio patnju. Iako još nije potvrđeno, Roy Ferenčina preuzima kormilo zagrebačkog Dinama dok uprava ne pronađe trajno rješenje.

Dosadašnji pomočnik Ante Čačića ima zadatak ne prosuti sedam bodova prednosti pred Hajdukom i osigurati naslov prvaka. Roy Ferenčina rođen je u Harbor Cityju u Los Angelesu, stoga posjeduje i američko državljanstvo. U stručni stožer Dinama ušao je u lipnju prošle godine i obavljao dužnost pomoćnika Ante Čačića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Boysi su na rubu živaca /

Dinamovi igrači došli pozdraviti navijače, a tamo ih dočekao šok kakvom se nisu nadali

Image
Boysi su na rubu živaca /

Dinamovi igrači došli pozdraviti navijače, a tamo ih dočekao šok kakvom se nisu nadali

Igrao je za Marsoniju, Hrvatski dragovoljac i Slaven Belupo gdje je i završio karijeru. Svoj trenerski put započeo kao pomoćni trener Slaven Belupa, a kasnije je samostalno vodio Lokomotivu, Slaven Belupo, Vinogradar, makedonsku Škendiju, dvaput Hrvatski dragovoljac i Kustošiju.

shimmer fallback
shimmer fallback

Kada je bio u Lokomotivi napravio je potez za koji mu treba zahvaliti cjelokupna hrvatska javnost. Naime, poznat je po tome da promovira mlade igrače i zato je bio odličan trener za Lokomotivu. U njegovu mandatu u momčad mu je stigao Šime Vrsaljko kao jedan od najperspektivnijih juniora Dinama.

Ferenčina ga ja s pozicije zadnjeg veznog prebacio na beka i tako napravio jednog od najboljih bekova u povijesti Vatrenih i igrača koji ima velike zasluge za srebro iz Rusije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo