POLUFINALE KUPA / Čop šokirao Dinamo u posljednjim sekundama utakmice i napravio senzaciju: Je li ovo konačan kraj Ante Čačića?

Image

Tekstualni prijenos utakmice pratite na portalu Net.hr

5.4.2023.
16:51
VOYO logo

Nogometaši Šibenika izborili su finale SuperSport Hrvatskog kupa nakon što su u prvom polufinalu na Šubićevcu pobijedili Dinamo sa 2-1, a pogodak odluke zabio je Duje Čop u sudačkoj nadoknadi.

Dinamo je poveo golom Josipa Drmića u 40. sekundi, no Šibenik je u drugom dijelu okrenuo rezultat golovima Ikera Poza (72) i Duje Čopa (90+3).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom polufinalu 12. travnja u Koprivnici se sastaju Slaven Belupo i Hajduk, a finale je 24. svibnja na riječkoj Rujevici.

Image
Image

Za Šibenik je to drugo finale u povijesti, u svom prvom 2010. godine je izgubio od Hajduka, dok je Dinamo nastavio crnu seriju rezultata ostvarivši samo jednu pobjedu u zadnjih šest nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je gostovanje na Šubićevcu dočekao oslabljen neigranjem Brune Petkovića i Luke Ivanušeca. Iza hrvatskog prvaka je bila i serija loših rezultata i samo jedna pobjeda u posljednjih pet susreta. Međutim, "ranjeni" Dinamo je sjajno ušao u susret i već u 40. sekudni gosti su poveli.

Sjajna akcija Ljubičića i Drmića

Josip Mišić je na rubu kaznenog prostora uposlio Luku Menala, ovaj je "podvalio" loptu za Roberta Ljubičića, koji je zaobišao domaćeg vratara Antonia Đakovića i povratnom loptom uposlio Josipa Drmića koji je zabio za 1-0. VAR je provjeravao pogodak zbog mogućeg zaleđa Menala, ali sve je bilo čisto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Gosti su u 13. minuti mogli i povećati prednost. Dominik Livaković je sjajno ispucao dugačku loptu do Menala koji je izašao sam ispred Đakovića, no domaći vratar je obranio njegov udarac skrenuvši loptu u korner.

Prvu i jedinu priliku u prvom dijelu, domaćin je imao u 20. minuti, Dario Čanađija je u kaznenom prostoru pronašao Ivana Dolčeka, no Hajdukov igrač na posudbi nije najspretnije reagirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 37. minuti Dinamo je i drugi put zatresao mrežu domaćina, a ponovo je bio strijelac Drmić. Međutim, ovoga puta VAR nije bio na njegovoj strani. Napadač "Modrih" je u začetku akcije bio u zaleđu i pogodak je poništen.

Novu priliku Dinamo je imao u 57. minuti. Mišić je sjajnom loptom uposlio Baturinu koji se sjurio po desnom krilu te ubacio u pred vrata, no Kvržić je ispred Drmića spriječio siguran pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šibenik izjednačio iz kontre

Šibenik je mogao uzvratiti iz slobodnog udarca nekoliko minuta kasnije, no nije bilo prave opasnosti pred Livkovićevim vratima. U 66. minuti domaći trener Damir Čanadi sve je karte bacio u napad. U igru su ušli Iker Pozzo, Dejan Radonjić, Duje Čop i Amer Hiroš. Samo šest minuta kasnije domaćin je izjednačio golom španjolskog veznjaka Ikera Pozza.

Bila je to brza kontra domaćina, Španjolac je prvo gurnuo loptu Radonjiću, koji je pucao, no lopta se uz malo sreće vratila do Španjolca koji je iz velike blizine zabio u prazan gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon primljenog gola Dinamo je pojačao ritam. U 80. minuti Marko Bulat je odlično pucao iz slobodnog udarca, no domaći vratar je bio spreman. Četiri minute kasnije Dinamo ponovo trese mrežu, ali se VAR još jednom uključio zbog zaleđa i radost Menala kratko je trajala.

Kada se već činilo kako će susret otići u produžetak, domaćin je šokirao hrvatskog prvaka. Kvržić je sjajno ubacio s desne strane, a Čop još ljepše glavom pogodio za veliku pobjedu Šibenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

90+4 KRAAAAAAJ. Šibenik je nakon preokreta slavio protiv Dinama i ušao u finale kupa

90+3' GOOOOOOOOOOOOL, Čop je realizirao ubačak Kvržića s desne strane i zabio za šok na Šubićevcu. Dinamo je ispao iz kupa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Još tri minute sudačke nadoknade

83' Menalo pogađa nakon ubačaja Ristovskog ali označeno je zaleđe

Tekst se nastavlja ispod oglasa

79' Gađa Bulat preko živog zida iz slobodnjaka, ali brani Đaković.

70' GOOOOOOOOOOL, Šibenik je izjednačio. Iker Pozo je zabio za 1:1. Španjolac je prvo gurnuo loptu Radonjiću, a njegov udarac Perić je u bloku skrenuo ravno pred Pozu, koji je utrčao pred gol i iz velike blizine poravnao rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

66' Šibenik radi četiri promjene ulaze Pozo, Radonjić, Čop i Hiroš, a izlaze Soldo, Dolček, Špeljak i Čanađija.

63' Špikić ulazi umjesto Drmića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' Puno manje atraktivnu utakmicu gledamo u drugom poluvremenu.

Image
Image

46' Nastavlja se utakmica na Šubićevcu. I Dinamo je odmah mogao do gola!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Menalo je dobio sjajnu loptu na lijevoj strani, no zapetljao se u ključnom trenutku i upropastio veliku priliku.

46' Počelo je drugo poluvrijeme

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' POLUVRIJEME Dinamo je bolja momčad. Momčad Ante Čačića odlučila je što prije riješiti ovu utakmicu i plasirati se u finale kupa. Josip Drmić igra jako dobro i jedan pogodak mu je priznat dok mu je drugi poništen.

38' PONIŠTEN POGODAK Ponovno je bio precizan Josip Drmić. Pucao je sa 16 metara, a lopta mu se od bloka vratila u noge. Ponovno je pucao i zabio. Ipak, VAR je ovaj puta utvrdio da se Drmić nalazio u zaleđu kada je primio loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

32' Dinamo je ponovno zabio no Perković radi prekršaj i neće biti ništa od gola

20' Prijeti Šibenik! Čanađija je podvalio loptu za Dolčeka, koji s desetak metara puca pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17' Dinamo kontrolira utakmicu i izgleda kako želi pitanje pobjednika riješti što ranije

12' Dobra prilika za Dinamo. Livaković je ispucao loptu daleko prema Menalu koji uspio uputiti loptu prema golu no no kraju je samo bio korner.Ipak, Modri su i iz kornera uspjeli zaprijetiti no sve je završilo u rukama vratara Šibenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2' VAR je provjeravao zaleđe no gol je regularan

1' GOOOOOOL. Mišić je oduzeo jednu loptu na polovici Šibenika, uposlio Ljubičića koji je dodao Drmiću koji nije imao težak zadatak. Dinamo vodi od prve minute. Drmić je u Gorici asistirao za Ljubičića, a sada je obrnuta kombinacija bila dobitna. Izgleda kako cimeri dobro funkcioniraju.

1' Počela je utakmica na Šubićevcu

Sastavi:


Dinamo
: Livaković - Theophile-Catherine, Perić, Perković - Ristovski, Mišić, Bulat, Ljubičić - Baturina - Menalo, Drmić

Klupa: Nevistić, Moharrami, Bočkaj, Majić, Gurlica, Vrbančić, J. Šutalo, Rukavina, Špikić

Šibenik: Đaković - Kvržić, Matić, Perić, Mesa - Soldo, Đira, Čanađija - Arai, Špeljak, Dolček

Klupa: Rogić, Skorup, Radonjić, Damjanić, Pozo, Hiroš, Knežević, Đorić, Čop

Nema odmora od domaćeg nogometa. Dinamo i Šibenik od 17:30 na Šubićevcu igraju polufinale SuperSport Hrvatskog kupa. Dinamo dugo nije bio u ovako lošoj formi, a u Šibenik dolazi bez nekoliko ključnih igrača. Ante Čačića nema više pravo na kiks i sve je izglednije kako će si porazom u ovoj utakmici potpisati otkaz. Dinamo tako u Šibeniku igra bez Petkovića, Boška Šutala i Ivanušeca.

Nevjerojatno zvuči podatak da Dinamo i Šibenik u zadnjih pet kola imaju identićan skor.  Oba kluba imaju jednu pobjedu, dva remija i dva poraza. Šibenik je pobjedu upisao baš protiv Dinama.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo