TKO ĆE NASLIJEDITI CVITANOVIĆA? / Dvojica su kandidata u igri, ali miljenik Joška Jeličića zaslužuje priliku više nego itko

Image
Foto: urica Galoic/PIXSELL

U ponedjeljak bi Dinamo mogao objaviti ime novog trenera.

10.3.2018.
21:56
urica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Čast i obraz su na prvom mjestu. Svoju čast i svoj obraz neću dati apsolutno ni za što. I moja moralna obaveza i moja odluka je definitivna, a to je da moram odstupiti! Zbog čega? Zbog toga da Dinamo osvoji prvenstvo, da osvoji i Kup, da se igrači probaju resetirati, emocionalno napuniti, pokrenuti nešto da se ponovno vratimo, dakle – vratimo – na pobjednički put i da budemo prvaci, riječi su kojima se Mario Cvitanović oprostio od klupe Dinama.

Pitanje je tko će ga sada naslijediti i pokušati Modrima vratiti naslov prvaka nakon što im ga je Rijeke uzela poslije 11 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko su kandidati?

Dva su se imena već pojavila u medijima. Riječ je o Nikoli Jurčeviću, bivšem treneru Dinama i dugogodišnjem pomoćniku Slavena Bilića. On je slobodan otkako je nekadašnji izbornik dobio otkaz na mjestu prvog trenera West Hama. Modre je vodio 2003.-2004. pa mu se sada potencijalno otvaraju vrata za povratak poslije 14 godina.

Drugi kandidat je aktualni trenera druge momčadi Igora Jovičević. Riječ je o nekadašnjem igraču B momčadi Reala, koji je u trenerskoj karijeri osim Dinama II vodio ukrajinski Karpati Lavov i slovensko Celje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Jovićević je bio jedan od najvećih talenata hrvatskoga nogometa, sin je proslavljenoga maksimirskog braniča iz 1970-ih godina, Čede Jovićevića, već je praktički pokrenuo karijeru na „raketni pogon“ kojim je trebao uzletjeti u svjetsku nogometnu orbitu kad ga je na pragu 22. rođendana zakočila teška ozljeda križnih ligamenata koljena", opisali su ga na Dinamovoj stranici u kolovozu 2017. kada je preuzima drugu momčad.

Jeličićev miljenik

Unatoč tome pitanje je jesu li oni dobro rješenje za Modre. Lako se može dogoditi da Dinamo netko od dvojca preuzme privremeno, a onda na ljeto dovedu nekog drugog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno u HNL-u možda postoji jedan trener koji ima sve preduvjete. Godinama radi dobar posao i vrijeme je da mu se kao i Željku Kopiću pruži prilika na višoj razini. U više navrata njegov rad pohvalio je i Joško Jeličić. To je napravio i kada je oprao sportskog direktora Hajduka Branca kad je ovaj krajem godine govorio da u Hrvatskoj nema dobrih trenera.

"Slušao sam Branca koji je govorio da u Hrvatskoj nema igrača i trenera za Hajduk. Ima jedan, recimo, Samir Toplak. Pa taj čovjek čuda radi s Interom. Svake godine ostane bez pola momčadi i radi dobar posao s minimalnim resursima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Možda je sada vrijeme da dobije priliku i na velikoj sceni.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo