TKO ĆE BITI NAJBOLJI STRIJELAC HNL-A? / Caktaš u Kranjčevićevoj bacio rukavicu izazova, Dinamovi igrači daleko izvan utrke

Image
Foto: PIXSELL, Miranda Cikotić/Goran Kovačivić/Luka Stanzl

Ostaje nam vidjeti kako će Puljić i Marić u sutrašnjem međusobnom dvoboju namjestiti svoje nišanske sprave

14.5.2019.
22:32
PIXSELL, Miranda Cikotić/Goran Kovačivić/Luka Stanzl
VOYO logo

Hajduk je došao, vidio i pobijedio Rudeš na stadionu u Kranjčevićevoj u 34. kolu Prve HNL te zagrebačku momčad poslali u drugu ligu. Splićani su pobjedom "kupili" malo prednosti nad Goricom koja još uvijek ima Europske ambicije te preskočili Osijek koji će se u derbiju s Rijekom napatiti za tri boda.

Jednako kao što je napeta borba za pozicije koje vode u Europsku ligu, tako je i Mijo Caktaš svojim hat-trickom dodatno zapaprio borbu za naslov prvog strijelca Hrvatske nogometne lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAJDUK NA KRILIMA NAJBOLJEG STRIJELCA LIGE NASTAVIO JURITI PREMA EUROPI: Splićani slavili u raspucanoj utakmici u Kranjčevićevoj

Hajdukov ofenzivni veznjak napunio je Rudešovu mrežu te tako preskočio na ljestvici strijelaca Jakova Puljića iz Rijeke te Mirka Marića iz Osijeka. Situacija je još uvijek dosta zgusnuta. Riječki ofenzivac zabio je 16 pogodaka, dok je osječki centarfor također na 16 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Caktaš je s jednim pogotkom više od njih dvojice zasjeo na čelo ljestvice, no ostaje nam vidjeti kako će Puljić i Marić u sutrašnjem međusobnom dvoboju namjestiti svoje nišanske sprave.

RAZGOVARALI SMO S VAHOM O PRIČI KOJA SE POJAVILA U MEDIJIMA I SEZONI NA IZMAKU: ‘Neki očito traže sukobe, ali bilo je kaotično’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je da Dinamo nema niti blizu najboljeg topnika lige. Komnen Andrić je većinu svojih golova ove sezone postigao za Inter Zaprešić, na račun čega je i doveden u Dinamo gdje već može napisati seminar o udobnosti i funkcionalnosti klupa za rezerve u HNL-u.

Ovako izgleda trenutno ljestvica najboljih strijelaca u HNL-u:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17 - Mijo Caktaš (Hajduk) 16 - Jakov Puljić (Rijeka) Mirko Marić (Osijek) 14 - Lukasz Zwoliński (Gorica) 13 - Komnen Andrić (Dinamo/Inter Zaprešić) Ivan Krstanović (Slaven Belupo/Lokomotiva) 12 - Jairo (Hajduk) 11 - Antonio Čolak (Rijeka) 9 - Héber (Rijeka - otišao u New York City) Ramón Mierez (Istra 1961) Bruno Petković (Dinamo) 8 - Iyayi Atiemwen (Dinamo/Gorica) Alexander Gorgon (Rijeka) Dejan Radonjić (Lokomotiva)

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo