TEŠKO ĆETE POGODITI O KOME JE RIJEČ: / Čak dvojica mladih Hrvata među 50 najzanimljivijih nogometaša. Jedan je iz Dinama, a drugi...

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Mlade zvijezde dolaze iz 25 zemalja, a najviše je Francuza, čak sedmorica, šest ih dolazi iz Portugala, po trojica iz Brazila...

16.1.2020.
14:42
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Europska nogometna federacija (UEFA) objavila je popis 50 mladih igrača na koje treba obratiti pažnju u ovoj godini, a među njima su i dva hrvatska nogometaša, veznjak Dinama Nikola Moro ( 21) i lijevi bočni Lillea Domagoj Bradarić (20). Za 21-godišnjeg veznjaka zagrebačkog Dinama UEFA piše kako je snažan i elegantan. "Nakon dugotrajnog izbivanja s terena zbog ozljede ligamenta koljena, Moro se ustalio u momčadi zagrebačkog Dinama, a uskoro bi mogao biti i standardni hrvatski reprezentativac."

Za Bradarića, koji je u srpnju prošle godine preselio iz Hajduka u Lille, piše kako je vješt i sjajan u igri prema naprijed. "Bradarić je bio standardan u Hajduku sa 18 godine, a lijevi bek je nastavio s odličnim igrama i nakon preseljenja u Francusku," navodi UEFA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: pressinphoto / ddp USA / Profimedia
Image
Foto: pressinphoto / ddp USA / Profimedia

Domagoj Bradaric of Lille OSC during the match Valencia CF v Lille, of UEFA Champions League, 2019/2020 season, date 4. Mestalla Stadium. Valencia, Spain, 5 Nov 2019., Image: 481442477, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights Except Japan, Spain, France and The Netherlands ***, Model Release: no, Credit line:

Mlade zvijezde dolaze iz 25 zemalja, a najviše je Francuza, čak sedmorica, šest ih dolazi iz Portugala, a po trojica iz Brazila, Španjolske, Engleske, Nizozemske i Belgije. Najviše ih igra u francuskim (6) i španjolskim (6) klubovima, te u Engleskoj (5) i Portugalu (5). Među igračima na koje u 2020. treba obratiti pažnju su i 17-godišnji španjolski napadač Barcelone Ansu Fati koji je postao najmlađi strijelac u povijesti Liga prvaka.

Zatim, portugalski napadač Rafael Leao koji igra za Milan, a već su ga prozvali 'porugalskim Mbappeom'. Tu je i mladi 16-godišnji francuski napadač Rayan Cherkikoji se upisao u povijest kao najmlađi strijelac u povijesti Lyona, te napadač Arsenala 18-godišnji Brazilac Gabriel Martinelli za kojeg Jurgen Klopp tvrdi kako je "talent stoljeća".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo