veliki optimizam /

Teška, ali ne i nesavladiva: Dalić se vratio sa ždrijeba iz Moskve i gori od želje da bude svjetski prvak!

Izbornik sada mora odlučiti o bazi gdje će reprezentacija biti smještena kao i o prijateljskim utakmicama koje će igrati uoči prvenstva

2.12.2017.
19:00
VOYO logo

"Hoću da postanemo svjetski prvaci", optimističan je Zlatko Dalić koji se nakon ždrijeba u Moskvi već vratio u Zagreb. Izbornik sada mora odlučiti o bazi gdje će reprezentacija biti smještena kao i o prijateljskim utakmicama koje će igrati uoči prvenstva.

Među 32 odabranih izbornika i reprezentacija bio je u Moskvi, a sada Zlatko Dalić razmišlja samo o Nigeriji protiv koje počinje njegov najveći trenerski izazov. Dalić je optimističan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lako je sad govoriti, ja hoću da budemo svjetski prvaci, to je moja ambicija. Ali to nije lako ostvariti. Međutim, ja sam rekao prije, mora biti neka ambicija, ne možemo mi ići na svjetsko prvenstvo – ok, to je to. Ja sam uvijek trener optimista i tako ću uvijek razmišljati. Znam da imamo igrače koji vrijede koji mogu to napraviti", smatra Dalić.

A mogu li ti igrači srušiti Argentinu i velikog Messija? Aktualni viceprvaci svijeta fokusiraju se upravo na Hrvate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već znamo tko nam je glavni suparnik u skupini i odmah se počinjemo pripremati za svjetsko prvenstvo. I prijateljske utakmice ćemo prilagoditi svemu što nas čeka u Rusiji", komentirao je Jorge Sampaoli, izbornik argentinske nogometne reprezentacije.

Prilagodit će ih i Dalić. Nema više nogometnih liliputanaca i pobjeda od 10:0 kakve su bile u pripremama za prošlo veliko natjecanje.

"Ne želim da igramo s ekipama tipa Malte ili San Marina, nego hoću jake ekipe i sad ću tražit da budu to ekipe koje su na svjetskom prvenstvu, da su tipično one protiv kojih mi igramo, znači Južna Amerika i afrička ekipa i na tom smo tragu", kazao je Dalić.

Jer Nigerija, a osobito Island bit će ključni za drugo mjesto i prolazak skupine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razgovarao sam sa Zlatkom i rekao mu da jedino želim izbjeći Hrvatsku. Toliko puta smo već igrali međusobno da su Island i Hrvatska kao bračni par. Nakon Svjetskog prvenstva podnijet ćemo zahtjev za razvod jer ne želim više igrati protiv njih", Heimir Hallgrimsson, izbornik islandske nogometne reprezetnacije.

Prije Islanđana, ali i svih ostalih, Hrvati prvo moraju izabrati bazu u Rusiji u kojoj će biti smješteni. Vjeruje se negdje u blizini Moskve, a Dalić će o tome odlučiti kroz desetak dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo