TALIJANI IMAJU RJEŠENJE ZA SPAS NOGOMETNE SEZONE NAKON KORONE: / Žele nepopularnu mjeru koja se neće svidjeti brojnim navijačima

Image
Foto: Profimedia

UEFA je navodno već prekinula sve pripreme za ovogodišnji Euro koji se trebao održati u 12 gradova Starog kontinenta

14.3.2020.
19:53
Profimedia
VOYO logo

Nakon što se pojavio koronavirus i cijeli svijet se bori protiv zaraze, sportska događanja diljem planete su odgođena do daljnega, no čini se da bi sve vlo lagano moglo imati jako ozbiljne posljedice pa će najvjerojatnije doći do otkazivanja ovogodišnjeg Europskog prvenstva, a upravo se za takvo rješenje zalaže predsjednik Nogometnog saveza Italije (FIGC) Gabriele Gravina.

On je rekao, a javlja Sky Sports, da se Europsko prvenstvo ne bi tebalo održati ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je težak period, ali svi imamo dužnost pronaći rješenje. Trebalo bi odgoditi Europsko prvenstvo i dati prednost prvenstima koja su već počela. Potrebano nam je mjesec i pol do dva da završimo prvenstva i mislim da je to najbolja opcija", rekao je Gravina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konferencija u utorak

Kako vrijeme ide, čini se da će se upravo i to dogoditi.

Image
EUROPSKO PRVENSTVO SE NEĆE ODRŽATI, A OVO JE DOKAZ ZA TO: /

Čini se da su i u Uefi prihvatili realnost, događa se ono što se činilo nemogućim

Image
EUROPSKO PRVENSTVO SE NEĆE ODRŽATI, A OVO JE DOKAZ ZA TO: /

Čini se da su i u Uefi prihvatili realnost, događa se ono što se činilo nemogućim

Europski nogometni savez (UEFA) najavio je kako će se sljedećeg utorka održati velika video konferencija s rukovodstvima svih 55 zemalja članica te predstavnicima ECA-e, FIFPro-a i europskih liga kako bi se razgovaralo o daljnjim koracima koje će europski nogomet poduzeti u kontekstu pandemije novog koronavirusa, a na temu domaćih i europskih klupskih natjecanja, kao i EURA 2020.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema termina

Ugledni francuski sportski list L’Equipe prije dva dana objavio je tekst u kojemu tvrdi kako će se Euro gotovo sigurno odgoditi za sljedeću godinu.

Prema njihovim navodima, Euro će se odigrati na ljeto 2021. godine jer ove sezone neće biti više termina, pošto će sva nogometna prvenstva u Europi završiti puno kasnije nego što je predviđeno baš zbog odgoda prouzrokovanih epidemijom koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promjena rasporeda?

Problem je i to što se još uvijek ne znaju svi sudionici Eura jer se dodatne kvalifikacije održavaju koncem ovog mjeseca, a Slovačka i BiH su već tražike odgodu tih utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, neće baš glatko proći niti to prebacivanje na 2021. godinu jer takvu promjenu mora odobriti FIFA, koja je pak za to ljeto predvidjela održavanje Svjetskog klupskog prvenstva.

Odustali su

U subotu se o toj temi oglasio i The Athletic koji javlja da je UEFA prekinula sve pripreme za ovogodišnji Euro koji se trebao održati u 12 gradova Starog kontinenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, prema njihovim informacijama UEFA traži rješenje da se Euro premjesti na ljeto sljedeće godine, no poteškoću predstavlja, kao što je ranije navedeno, činjenica da FIFA tada namjerava održati Svjetsko klupsko prvenstvo.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo