'Tako je to kod Nike Kovača, sve se zna – tko gdje stoji, tko puca...

S Nikom Kovačem na klupi, napokon se nazire svjetlo na kraju tunela kad su u pitanju nastupi Hrvatske na europskim prvenstvima igrača do 21 godine.

16.10.2013.
10:23
VOYO logo

Kod Kovača se očito mogu dogoditi razna čuda, a jedno od njih svakako je eksplozija Marcela Brozovića, 21-godišnjaka iz Okuja, čiji je talent već dulje pod sumnjom. Jedino se Ante Čačić od Dinamovih trenera zauzimao za pojačanje iz Lokomotive, koje u Dinamu još nije doživjelo pravu afirmaciju.

No, ovo što "maršal Broz" radi kod Nike Kovača podsjeća na vrijeme genijalnoga dirigenta Luke Modrića u vrijeme Slavena Bilića u selekciji do 21. Brozović sad ima šest pogodaka u četiri nastupa za male Vatrene, što je primjerice samo gol manje od Eduarda u cijelom ciklusu 2005./2006. A najbolje od Marcela možda tek dolazi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U reprezentaciji zabijate kao na traci, u Dinamu samo jedan gol ove sezone. U čemu je tajna? Kod Nike Kovača igram polušpicu, u Dinamu zadnjeg veznog, dalje sam od gola", pričao je Brozović nakon pobjedničkog povratka iz Švicarske.

"Što više volim igrati? U reprezentaciji imam više slobode, eto i zabijam više, ali ipak se bolje osjećam na mjestu zadnjeg veznog jer tu imam više dodira s loptom, više mogućnosti za kreaciju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Majstor ste slobodnjaka, sjajno ste zabili Lihtenštajnu i Švicarcima, a u Dinamu niste ni blizu kad je slobodan udarac? "U Dinamu to radi Sammir. Ja nisam izveo nijedan ove sezone", sliježe ramenima Brozović.

Možda i Profesor Ivanković napokon progleda i u svlačionici ugleda "Bobana" Brozovića. Takvu mekoću, osjećaj za slobodnjak, za vrhunsko prebacivanje živoga zida u Dinamu odavno nitko nije imao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Može li se uopće netko sjetiti kad je Sammir zabio gol iz slobodnjaka? "Dogovor kod slobodnjaka u Luganu bio je da ne puca Kovačić, nego ja. On je samo preskočio loptu, a ja izveo. Tako je to kod Nike Kovača, sve se unaprijed zna – tko puca slobodnjake s koje strane, tko gdje stoji u prekidima... Sjajno je sve isplanirano, organizirano, a mi ga dobro pratimo. Bio je veliki igrač, užitak nam je raditi s takvim izbornikom", dodaje Brozović.

Koji vam je pogodak iz kolekcije dragulja ove sezone najdraži? "Taj u Švicarskoj, pa onda onaj u Beču..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gdje biste smjestili mladu reprezentaciju u europskim okvirima? "Danas smo među tri najbolje reprezentacije u Europi!"

Niko Kovač u utorak je proslavio 42. rođendan i za poklon dobio najveću pobjedu u dosadašnjoj trenerskoj karijeri. Ali koliko god slatka bila pobjeda nad Švicarcima, Niko neće poletjeti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Daleko smo još od EP-a, čeka nas još dosta posla..."

Da, a možda čak i u seniorskoj reprezentaciji...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo