TAJNA CITYJEVOG USPJEHA: / Ovo je razlog zbog kojeg Liverpool i ostali engleski velikani gledaju Pepu i društvu u leđa

Image
Foto: AFP

Kompany ih je doveo na prag obrane naslova prvaka

7.5.2019.
8:28
AFP
VOYO logo

Nogometaši Manchester Cityja vratili su se na čelo ljestvice engleskog prvenstva minimalnom 1-0 (0-0) domaćom pobjedom protiv Leicester Cityja u posljednjoj utakmici 37. kola Premier lige. Za 13. uzastopnu prvenstvenu pobjedu pobrinuo se veteran Vincent Kompany koji je u 70. minuti fantastičnim udarcem sa 25 metara pogodio sam gornji lijevi kut nemoćnog Schmeichela. To je prvi ovosezonski pogodak kapetana Manchester Cityja.

Kolo prije kraja City ima 95 bodova, jedan više od drugog Liverpoola te će obraniti naslov ukoliko u nedjelju kao gost pobijedi Brighton and Hove Albion. Liverpool će, pak, morati u posljednjem kolu na svom Anfieldu svladati Wolverhampton Wandererse i nadati se neuspjehu Cityja kako bi osvojio svoj 19. naslov, ali prvi nakon 1990.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

City je do sada osvojio pet naslova prvaka Engleske, ali nikada nije uspio biti prvak dvije godine zaredom. Posljednji klub kojem je to uspjelo je Manchester United prije deset godina.

Pobjeđivanje u serijama

Pokazo je Pep Guardiola kako se osvajaju naslovi u svakom klubu u kojem je bio trener. Jedna od tajni je pobjeđivanje u serijama. A City je upravo došao do 13. pobjede u nizu. To je četvrti put u povijesti da je jedan klub u Engleskoj slavio 13 ili više puta zaredom u tom natjecanju, a Građanima je ovo drugi put. Moć su osim toga pokazali i ovom statistikom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Nadalje, drugu sezonu zaredom slavili su protiv svake momčadi u prvenstvu. To je još jedino uspjelo Prestonu 1888-89 i 1889-90.

Veliku pomoć Guardiola je imao i u vrataru Edersonu. On je postao prvi u povijesti Premier lige s 20 utakmica bez primljenog pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo