SVJETSKO PRVENSTVO POD ISTRAGOM FIFA-E: / Krovna nogometna organizacija želi znati kako je do toga došlo

Image
Foto: AFP

Ne ide sve baš po planu organizatora

20.6.2018.
11:23
AFP
VOYO logo

Utakmica Rusija – Egipat postavila je rekord po posjećenosti stadiona u St. Peterburgu nakon što je ogled između domaćina Svjetskog prvenstva i reprezentacije predvođene Liverpoolovim napadačem Mohamedom Salahom pohodilo 64,468 gledatelja.

Dom Zenitovih nogometaša otvoren lani za Kup konfederacija bio je odlično posjećen i tijekom utakmice između Maroka i Irana kada je na njega pristiglo 62,548 ljudi što je do ogleda igranog u utorak predstavljalo rekordno visoku brojku posjećenosti samog stadiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prazne sjedalice

I dok ove brojke očaravaju, a posebice ona s otvarajuće utakmice Mundijala između Rusije i Saudijske Arabije kada je na Lužnjiki stadion stiglo 78,011 navijača, činjenica jest da organizator SP-a muku muči s posjećenošću, a zašto je tome tako znat će se nakon što FIFA provede istragu. Pokrenuli su je vezano i za ogled između Egipta i Urugvaja pitajući se kako je moguće da tisuće sjedalica zjapi prazno ako se zna da su gotovo sve ulaznice za tu utakmicu bile rasprodane (prodano je 32,278 od 33,061 ulaznice).

Slično je bilo i na utakmici između Tunisa i Engleske, bjelina stolaca udarala je u oči gledatelja utakmice putem TV prijemnika, a brojke popunjenosti koje su Rusi potvrdili 'napumpane' su za nekoliko tisuća. Poneki izvori pišu i 10,000.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je utakmicu protiv Nigerije odigrala na stadionu u Kalinjingradu pred 31,136 okupljenih. Kapacitet stadiona za utakmice Svjetskog prvenstva iznosi 33,973 mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo