LM10 ZA POVIJEST / Svjetski mediji slave Messija, Vatrenima sporedna uloga u plesu najvećeg: 'San se nastavlja'

Image
Foto: Pixsell.hr

Najugledniji europski mediji su se s pravom naklonili uvjerljivoj Argentini i njihovom vođi, a Vatrenima ostaje nada da će se od ovog bolnog poraza oporaviti do subote kada ih čeka borba za brončano odličje

14.12.2022.
0:01
Pixsell.hr
VOYO logo

Vatreni su u polufinalu Svjetskog prvenstva u Kataru doživjeli svoj najteži poraz na velikim natjecanjima. S visokih 3:0 bolja je bila Argentina predvođena sjajnim Leom Messijem te su se Južnoamerikanci revanširali Modriću i društvu za istovjetan poraz u Rusiji.

Argentinci su poveli u 34. minuti s bijele točke. Nakon što je Livaković skrivio kazneni udarac, Messi je bio siguran. Svega pet minuta kasnije udvostručili su prednost nakon munjevite kontre koju je završio Alvarez. Stvari su očigledno krenule nizbrdo za Dalićevu ekipu, a samo su nas sreća i Livaković spasili od većeg zaostatka nakon prvih 45 minuta igra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Malo i likuju /

Mediji iz regije nakon poraza Hrvatske u polufinalu veličaju Messija: 'Hrvati, adios'

Image
Malo i likuju /

Mediji iz regije nakon poraza Hrvatske u polufinalu veličaju Messija: 'Hrvati, adios'

'Argentina lako protiv Hrvatske'

U nastavku je izbornik vrlo brzo prešao na potpunu ofenzivu zaigravši od 50. minute sa Oršićem, Petkovićem, Kramarićem, Perišićem i Vlašićem, a kasnije i s Livajom. Ipak ostali smo bez učinka no Messi je još jednom pokazao zašto je jedan od najboljih ikad. Sjajno se oslobodio Gvardiola i u sredini uposlio Alvareza koji je još jednom neumoljiv iz blizine.

Nakon utakmice, očekivano su svjetski mediji slavili genij Lea Messija. S golom i asistencijom bio je uz Alvareza prvo ime susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Argentina lako slavila protiv Hrvatske s 3:0. Zahvaljujući ubojitosti Messija i Alvareza prošla u finale SP-a", piše francuski L'Equipe, a sličan naslov donosi i njemački Bild.

'Njegov san se nastavlja: Lionel Messi je s Argentinom u finalu SP-a! Slavili 3:0 protiv Hrvatske', pišu Nijemci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Messi korak bliže snu'

Slave Messija i Englezi. Jasan, sažet i konkretan je britanski Guardian.

"Genijalni Messi odveo Argentinu u finale", piše ugledni dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni kao i mnogi drugi ugledni mediji ne štede hvalospjeve za argentinskog genija, a u isto vrijeme većina njih tvrdi kako je Hrvatska nestala sa scene.

"Messi korak bliže snu", piše španjolski AS koji sugerira kako je Argentincu ostala samo još jedna utakmica koja ga dijeli od nogometne besmrtnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najugledniji europski mediji su se s pravom naklonili uvjerljivoj Argentini i njihovom vođi, a Vatrenima ostaje nada da će se od ovog bolnog poraza oporaviti do subote kada ih čeka borba za brončano odličje.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo